BOŽIĆNI SAJAM U KANIŽLIĆEVOJ ŠKOLI – Čarolija blagdana, zajedništva i humanosti

Datum objave: 16. 12. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Nakon dvije godine, humanitarni Božićni sajam u OŠ Antuna Kanižlića opet je donio duh i čaroliju blagdana u dvorište škole.

Učenici i nastavnici požeške Osnovne škole “Antuna Kanižlića” hvale vrijedno humanitarno djelovanje brižljivo njeguju kroz cijelu školsku godinu, a danas su humanost pokazali u blagdanskom ozračju. Tradicionalni Božićni sajam u školskom dvorištu koji je organizirala školska zadruga Pčelica ima za cilj prikupiti sredstva za učenike slabijeg imovnog stanja.

Nakon dvije izazovne i pandemijske godine, na Božićnom sajmu, organiziranom po epidemiološkim mjerama, posjetitelji su po povoljnim cijenama mogli kupiti unikatne ukrase izrađene marljivim dječjim rukama, božićni nakit, knjige, domaće kolače, topli čaj i kakao i druge slastice. Sve je pripremljeno s puno truda i s željom pomoći prijateljima da sudjeluju u terenskim nastavama, ali i razviti vlastite mogućnosti i kvalitete, naglasila voditeljica projekta Renata Marinić, učiteljica tehničke kulture. “Osim humanitarne note kojom potičemo učenike na empatiju, altruizam i solidarnost, ovaj projekt ima i onu poduzetničku notu gdje razvijamo njihovu kreativnost, osjećaj i potrebu za timskim radom.”

Prigodnim riječima Sajam je otvorio zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević čestitajući učenicima i njihovim nastavnicima na blagdanskoj čaroliji mirisa, okusa, boja te ponajprije humanosti i zajedništva koju su ostvarili svojim trudom i entuzijazmom.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn