BOŽIĆNI SAJAM NA TRGU BEĆARCA – Prilika za druženje i susrete s dragim ljudima uoči posljednje adventske nedjelje

Datum objave: 21. 12. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – Od davnih vremena srednjeg vijeka pa sve do suvremenog doba, vrijeme došašća vrijeme je i božićnih sajmova, jer, trenutci su to zajedništva, obiteljski toplih druženja i susreta s dragim ljudima. Stoljetnoj tradiciji i ove su se godine pridružili Pleterničani, organiziravši sajam na novoj, sjajnoj lokaciji Trga bećarca.

Prije nego li, na Badnjak, “ožive” stare blagdanske običaje, Pleterničani i Pleterničanke, uoči posljednje adventske nedjelje, okupili su se na tradicionalnom Božićnom sajmu, jer, vrijeme je zajedništva, obiteljski toplih druženja i susreta s dragim ljudima. Organiziran na novoj, sjajnoj lokaciji Trga bećarca, tradicionalni Božićni sajam posjetiteljima je ponudio priliku za kupovinu originalnih darova, okrijepu uz kuhano vino, domaće cratf pivo i pokoji fini zalogaj, sve uz zvuke poznatih božićnih napjeva i prepoznatljivo slavonsko gostoprimstvo.

I dok su stariji uživali u ugodnim razgovorima uz kapljicu, mlađi iskušavali spretnost na klizalištu, na Trg je, nakon što je propisno “parkirao” saonice, u pratnji vilenjaka stigao i Djed Božićnjak. Navratite li na Božićni sajam u Pleternici, organizatori vas čekaju i s uprizorenjem živih jaslica, a potom i s cjelovečernjim koncertom Tamburaškog sastava Zlatna dolina.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn