BOGATI LIPANJSKI PROGRAM OPĆINE ORIOVAC – Oriovita, Tijelovska biciklijada, CROuLTRA, Fišijada

Datum objave: 07. 6. 2023. | Kategorija: Susreti

ORIOVAC – S ciljem što kvalitetnije promocije destinacije i sadržajnog oživljavanja ljeta, Općina Oriovac u suradnji s Turističkom zajednicom Meridiana Slavonica prvih dana lipnja organizirat će brojna događanja. Jedinstvena kombinacija hedonizma, sportskih i duhovnih aktivnosti kao i degustacije lokalnih eno i gastro specijaliteta čeka vas u Oriovcu pa dođite i uživajte u prvim danima ljeta

Lipanj u Oriovcu već je tradicionalno dio godine kada ova Općina, na radost mještana ali i sve brojnijih gostiju, organizira niz manifestacija na ponos svog kraja, županije ali i ovog dijela Slavonije. Bit će tako i ove godine, jer mjesec je počeo, a destinaciju valja što kvalitetnije predstaviti, u čemu će pomoći i TZ Meridiana Slavonica. Sadržajna događanja službeno je, 3.lipnja, 26. godinu za redom, otvorila Oriovita, natjecateljsko-degustacijska manifestacija čiji je cilj predstaviti sve bogatiju enološku ponudu kraja i uživati u onom najboljem što Slavonija nudi. Uz zabavni sadržaj, i na ovogodišnjoj su Orioviti dodijeljene  nagrade za najizvrsnija vina, a posjetitelji su uživali u bogatoj eno-gastro ponudi i sjajnoj atmosferi za koju su se pobrinuli domaćini i organizatori- lokalna Udruga vinogradara i voćara i Općina.

Lipanjska se događanja nastavljaju u četvrtak,  8. Tijelovskom biciklijadom, tradicionalnom pričom u organizaciji članova Udruge mladih Limes iz Slavonskog Kobaša. Skupljanje biciklista zakazano je na svima poznatoj Sava Beach Party lokaciji (istočni kraj sela ispod nasipa), a biciklijada kao i svake godine ima istu rutu- Slavonski Kobaš – Oriovac – Lužani – Slavonski Kobaš, u dužini od oko 24 km, s dvije stanice za odmor u Oriovcu i Lužanima. Već dan kasnije, u petak, 9.lipnja, na rasporedu je CroUltra , prvi 24-satni cestovni biciklistički maraton u Hrvatskoj, jedinstvena utrka pogodna za sve koji žele testirati vlastitu izdržljivost i provjeriti koliko kilometara mogu prijeći u 24 sata.

Ukoliko ste, kojim slučajem, manje fizički spremni, ti su i  maratoni u trajanju od 6, odnosno 12 sati. Start 24-satne utrke bit će 9. lipnja 2023. u 18 sati u Oriovcu, a CroUltra će se održati na ravnoj stazi dugoj 20 km kroz područje općine. Pobjednik će biti onaj koji prijeđe najviše kilometara u 6, 12, odnosno 24 sata, a događaj koji je sjajna prilika za promiciju čitave destinacije, podržava i Turistička zajednica Brodsko posavske županije. Sadržajima bogat početak lipnja u Općini Oriovac zaključit će još jedna tradicionalna manifestacija na ponos Općini- nadaleko poznata Fišijada u organizaciji Športsko ribolovne udruge “Šaran”. Ovogodišnja, 25.po redu gastro priča održat će se u subotu, 10.lipnja od 16 sati u parku u Oriovcu pa preskočite subotnji ručak i navratite. Uz priliku za uživanjem u fišu, domaćini će vam ponuditi i šaranske potkove, šarana na rašljama kao i bogati izbor pića po promotivnim cijenama, dok je za glazbeni dio programa zadužen TS Merak.

TEKST: S. Tarbuk                        FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn