BOGAT ADVENTSKI PROGRAM U PLETERNICI – U blagdanskom duhu i s puno druženja i zabave za velike i male

Datum objave: 30. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Izuzetno bogat i sadržajan program Adventa očekuje Pleterničane ali i njihove goste ovaj prosinac. Program je ispunjen brojnim aktivnostima a počinje već sutra 1. prosinca s manifestacijom „Običaji starog zavičaja“ koji se održava u školskoj športskoj dvorani s početkom u 18 sati.

„Pokrivamo sve sfere društvenog života, od samih „Običaji starog zavičaja“ preko Štamparovih dana, malonogometnog turnira a završavamo s dočekom Nove godine 31.12. s tamburaškim sastavom Rubato. Siguran sam kako će se svi stanovnici Pleternice, i ne samo Pleternice nego i okolnih gradova i općina pronaći kod nas u Adventu. Stoga, koristim ovu priliku da pozovem sve ljude dobre volje neka nas već od sutra uhvati ovaj duh Božića, duh adventa, družimo se, povedimo obitelj, prijatelje na sve ove manifestacije, rekao je na predstavljanju adventskog programa zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić.

O nekoliko novih sadržaja u sklopu adventskog programa u Pleternici govorila je suradnica TZ Grada Pleternice Marija Šarić „Želimo stvarati tradiciju tako da se naše manifestacije kroz godine osnažuju, ne želimo izmišljati nove nego želimo ojačati postojeće, ali svake godine se pojavi nešto zanimljivo što treba istaknuti,” naglasila je Šarić.

“Ove godine naše mažoretkinje slave 15 godina svog postojanja, dječje Gradsko vijeće 10 godina, Hrvatsko žensko društvo 20 godina, 10 godina MK Bullsa, 10 godina simpozija Štamparovih dana, svi oni slave obljetnice koje je dobro istaknuti. Sukladno tome organizirane su nove manifestacije, tako je dječje Gradsko vijeće potaklo, zapravo izrazilo želju da se slavi dječji Dan grada pa je to upriličeno 20.12. isti dan kada je u vrtiću posebno obilježavanje 5 godina vrtića. Naš Dnevni boravak za zlatno doba potakao je inicijativu da napravimo i Dan grada za starije osobe a koji će biti uoči dana grada 4.12. u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica,” rekla je Šarić.

Zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić dodao je da se povodom Dana grada održava besplatan koncert legendarnog Krunoslava Kiće Slabinca u školskoj športskoj dvorani, te dodao da se osim dobrog programa i zabave za Božićni sajam i doček Nove godine očekuje i bogata gastro ponuda.

 

TEKST: A. Nedela      FOTO: A. Nedela

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn