BLAGDANSKO DRUŽENJE ZA ZLATNU DOB U PLETERNICI – U ozračju zajedništva i ljubavi uz blagdane i Dan grada

Datum objave: 04. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA – U sklopu Adventa u Pleternici danas je održana posebna proslava uoči Dana grada za starije osobe, korisnike programa Pomoć u kući. Pleterničani zlatne dobi okupili su se u prostorijama Hrvatske knjižnice i čitaonice, a uz prigodni program sa svojim sugrađanima seniorima družila se i gradonačelnica Antonija Jozić.

Program ispunjen glazbom i igrokazima te prezentacijom javnozdravstvenog projekta “Reci DA zdravlju” uz preventivno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera, razveselio je sve nazočne jer baš kako i treba biti, ne samo u vrijeme blagdana. Već kroz cijelu godinu. Jer, starije osobe s puno rezultata iza sebe i pune životnog iskustva koje još mogu podijeliti s mladima, zaslužuju našu pažnju i skrb, rekla je gradonačelnica Antonija Jozić.

“Danas smo se ovdje uoči Dana grada s ciljem da okupimo korisnike programa “Zaželi” i korisnike “Dnevnog boravka za zlatno doba” i naravno, sve starije žitelje grada Pleternice i okolnih naselja koji su uključeni u razne aktivnosti upravo kroz tri projekta koja su i ovdje prezentirana. Ono što je bitno naglasiti, svi ti projekti su usmjereni prema socijalnom uključivanju starijih osoba, za njihovo zlatno doba. Želja nam je da ovo druženje postane tradicija, da se u programu koji je vezan za Dan grada kupe svi stariji korisnici oni će se danas ovdje družiti, počastiti. Ono što je važno reći u danim ako je slijede bit će puno druženja i ovakvih zbivanja. Sljedeći tjedan okupit ćemo umirovljenike koji su stekli pravo za isplatu božićnice. Jer, grad smo svi mi, grad su ljudi koji žive na administrativnom području cijelog grada i željeli smo da se svi u ovo blagdansko vrijeme osjećaju uključenima i da ih prigodno darujemo,” rekla je gradonačelnica Jozić dodajući kako i program za koji su se pobrinuli učenici područne škole Gradac, mladi glazbenici iz Glazbene škole Požega i područnog odjeljenja Pleternica, zbor “Zlatno doba” koji djeluje u sklopu Dnevnog boravka i Branka Valenta kao anegdota puna Baka Mara pokazuje kako je Pleternica grad mladih, grad duha i kreativnosti.

“Možda u svojoj žurbi i poslu koji obavljamo nismo ni svjesni koje bogatstvo imamo i kroz dječji izričaj i kroz kazališne skupine. Evo i Glazbena škola koja djeluje u Pleternici sedmu godinu donosi mnoge talente za koje vjerujem da će se nakon školovanja vratiti u svoj grad. Pleternica je kreativan grad, grad mladih ali i grad u kojem i starije stanovništvo ima entuzijazma i duga. Sljedeće godine stoga nadamo se kako ćemo za ovu i sve druge manifestacije imati našu Multimedijalnu dvoranu koja treba biti završena do ljeta iduće godine i koja će biti na korištenje svim građanima i udrugama. Kada smo gradili knjižnicu mislili smo kako će prostor s 90-tak mjesta biti prevelik, no očigledno je kako interes za brojne sadržaje postoji i nova dvorana s 225 sjedećih mjesta bit će upravo reprezentativan prostor kakav Pleternica zaslužuje,” rekla je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok       FOTO: D. K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn