BLAGDANSKA TRADICIJA U POŽEGI – Uskršnji sajam i druženje uz posni ručak
POŽEGA – Grad Požega i Turistička zajednica i ove godine organizirali su Uskršnji sajam u sklopu kojega su požeški obrtnici za građane pripremili tradicionalni blagdanski ručak, ukusne porcije perkelta od soma.
Veseli duh sajmovanja i ove godine zavladao je u Uskršnje vrijeme u požeškoj pješačkoj zoni. Već tradicionalno, na sajmu su okupljeni brojni izlagači iz Požeško-slavonske i susjednih županija, koji na više od 40 štandova predstavljaju svoje rukotvorine i prehrambene proizvode iz domaće radinosti.
Uz sajam, za Požežane je pripremljen i tradicionalni posni ručak. Dobra tradicija kojom Grad Požega i požeški obrtnici obilježavaju velike blagdane, zaživjela je i u ovo razdoblje pred Uskrs. Svoje sugrađane opet su obradovali ukusnim jelom, a u akciji su uz direktoricu TZ Grada Požege Mirnu Šimunović Svoboda, sudjelovali i predsjednika Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Zlatko Špiranec, predsjednika požeškog Udruženja obrtnika Željka Pojera, požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić te požeško-slavonska županica Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha. Bila je to prigoda za druženje i blagdanske čestitke.
TEKST: S. Pok FOTO: S. Pok