BLAGDANSKA TRADICIJA U POŽEGI – Bogata ponuda i posni ručak!

Datum objave: 15. 4. 2022. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Grad Požega i Turistička zajednica i ove godine organizirali su Uskršnji sajam u sklopu kojega su požeški obrtnici za građane pripremili tradicionalni blagdanski ručak – 1000 porcija perkelta od soma.

Konačno se veseli duh sajmovanja probudio u požeškoj pješačkoj zoni. Već tradicionalno, na sajmu su okupljeni brojni izlagači iz Požeško-slavonske i susjednih županija, koji na više od 40 štandova predstavljaju svoje rukotvorine i prehrambene proizvode iz domaće radinosti.

Uz sajam, za Požežane je pripremljen i tradicionalni posni ručak. Dobra tradicija kojom Grad Požega i požeški obrtnici obilježavaju velike blagdane, zaživjela je i u ovo razdoblje pred Uskrs. Svoje sugrađane opet su obradovali ukusnim jelom, a u akciji su, uz predsjednika Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Antu Bilobrka i predsjednika požeškog Udruženja obrtnika Milu Golića, sudjelovali i požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić s pročelnicom Majom Petrović te požeško-slavonska županica Antonija Jozić i njen zamjenik Ferdinand Troha.

“Već tradicionalno,  božićne i uskršnje blagdane na ovaj način obilježavamo sa svojim sugrađanima.Pripremili smo oko tisuću porcija rižota s morskim plodovima i perkelta, a to je samo jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice,” rekao je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk.

“Želim zahvaliti obrtnicima što su nam  danas, na Veliki petak priredili ovaj lijepi događaj u Požegi. Svim građankama i građanima Požege, svim stanovnicima na županije želim sretan i blagoslovljen Uskrs.” rekao je ovom prilikom gradonačelnik Glavić.

Zahvalu obrtnicima i čestitku sugrađankama i sugrađanima uputila je i županica Antonija Jozić. “Sretan i blagoslovljen Uskrs svim žiteljima Požeško-slavonske županije i velika zahvala obrtnicima na ovoj lijepoj tradiciji. Obrtnici su prisutni, oni su doista vitalan dio zajednice, često su samozatajni, rade svoj posao, privređuju za svoje obitelji i svoje djelatnike, ali lijepo je vidjeti kada su i društveno angažirani. Nedavno je bila manifestacija “Zeleno – plavo” u Požegi gdje su se okupile obrtničke komore iz cijele Hrvatske, a danas opet jedan lijep događaj, lijepa tradicija. Uz to, prekrasno je vidjeti grad pun građana, prekrasno je da svi zajedno ovako iščekujemo najljepši kršćanski blagdan Uskrs,” rekla je županica. Sajam je otvoren i sutra do 14 sati.

TEKST: S. Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn