BLAGDAN SVIH SVETIH: Očekuje se povećan promet vozila – budite oprezni i sigurno doputujte na vaša odredišta!

Datum objave: 30. 10. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Pojačan promet očekuje se osobito na autocestama (posebice autocesti A3), državnim cestama te na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana brojni građani će u idućim danima obilaziti groblja, zbog čega se na području cijele države očekuje povećan promet vozila.Pojačan promet očekuje se osobito na autocestama (posebice autocesti A3), državnim cestama te na graničnim prijelazima s Republikom Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Gužve se uobičajeno očekuju i na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih, gdje će policijski službenici pojačano vršiti regulaciju prometa te nadzirati promet vozila i pješaka.

Zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnica i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz njen rub, vozače upućujemo da se prilaznim prometnicama grobljima kreću uz povećani oprez i smanjenom brzinom kretanja, odnosno da prilagode brzinu vozila uvjetima i stanju u prometu.

Vozači se upućuju da pri dolasku u blizinu groblja ne parkiraju vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu te parkiranim vozilom smanjuju uočljivost pješaka. Kako će se veći broj građana na groblja uputiti pješice, i pješake  policija upućuje na povećani oprez s obzirom da za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze te su pješaci prisiljeni se kretati uz rubove prometnica. Stoga posebno upozoravamo pješake na opasnosti prilikom prelaska prometnica i kretanja između parkiranih vozila.

“Pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometne signalizacije kako bi na vrijeme i sigurno stigli na svoja odredišta te na taj način osobno pridonijeli da dani sjećanja na mrtve proteknu u miru i dostojanstvu.” poručili su iz Policije.

TEKST: S. P.                FOTO: S. P.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn