BLAGDAN GOSPE OD SUZA U PLETERNICI – Postojani u molitvi s Marijom Isusovom majkom

Datum objave: 01. 9. 2017. | Kategorija: Susreti

n1

PLETERNICA – Brojni vjernici iz župa Požeške biskupije i susjedne Đakovačko-osječke te Sisačke i Zagrebačke došlo je sinoć zadnji dan Devetnice na središnje euharistijsko slavlje koje je u pleterničkom Svetišu  u čast Gospi od Suza  predvodio požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s više od 50-tak svećenika.

Nepregledne rijeke hodočasnika pristizale su tijekom cijelog dana, a hodočasnike-pješake osvježenjem su dočekivali mještani u selima kroz koja su prolazili očitujući i na taj način zajedništvo u ljubavi i slavi Gospe od Suza. Svečano euharistijsko slavlje, u koncelebraciji 50-ak svećenika, predvodio je mjesni ordinarij požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević.Svečanost devetnice u čast Gospi od Suza završilo je procesijom sa svijećama uz molitvene zazive i marijanske pjesme.

n

Među brojnim vjernicima na svečanom euharistijskom slavlju uz predstavnicu domaćina, gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić bila je i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, njen pomoćnik Davor Huška, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te gradonačelnici i načelnici s područja Požeško-slavonske županije.

TEKST: S. P.       FOTO: D.K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn