BLAGDAN GOSPE OD SUZA U PLETERNICI – “Odavde nitko ne može otići prazan jer smo ispunjeni onim što svi nosimo za Isusovu Majku”

Datum objave: 01. 9. 2016. | Kategorija: Susreti

n

PLETERNICA – Više od deset tisuća vjernika iz gotovo svih župa Požeške biskupije i susjedne Đakovačko-osječke došlo je sinoć zadnji dan Devetnice na središnje euharistijsko slavlje koje u pleterničkom Svetišu  u čast Gospi od Suza  predvodio požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u koncelebraciji s više od 30-tak svećenika.

Na početku misnog slavlja biskup Škvorčević posebne je pozdrave uputio hodočasnicima – pješacima koji su došli iz raznih krajeva ugradivši na takav način svoju žrtvu u hodočasničko zajedništvo.

nn

“Radostan sam što sam danas opet u Pleternici jer osjećam uvijek iznova kada vi dođete, Marijini štovatelji, da svojim srcem punim odanosti i zahvalnosti Isusovoj Majci da se stvorila jaka duhovna atmosfera koja ispunja. Odavde nitko ne može otići prazan jer smo ispunjeni onim što svi vi nosite za nju, Isusovu Majku. Želim da se tome radujemo. Vi koji ste ovdje došli pješice unijeli ste time svoju žrtvu u ovo slavlje što je dodatna snaga ovdje ovog našeg zajedništva. Ima vas ovdje koji ste proteklih osam dana svaku večer dolazili, bili uporni i vjerni. I kada ste došli na ovaj brežuljak nema nigdje ništa, ali se imalo što čuti i to više srcem nego ušima. Kada vi tim osjetilom svoga srca slušate božju riječ pozorno kako je Ona slušala i tom Božjom riječju mjerite svoj osobni i obiteljski život, onda vam se događa ono nešto najljepše što voli Isusova Majka,” rekao je između ostalog u propovijedi biskup Škvorčević.

I ove godine, na koncu misnog slavlja  zavjetna procesija sa svjećama i likom Gospe od Suza dala je dodatnu dimenziju veličanstvenom  ozračju duhovnosti.

TEKST: S. Pok    FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn