BikeOS – Urbani bike festival Osijek

Datum objave: 09. 5. 2019. | Kategorija: Susreti

OSIJEK – Grad Osijek, turistička zajednica grada Osijeka i Tržnica d.o.o. Osijek u suradnji s partnerima 11. svibnja 2019. godine organiziraju Urbani bike festival Osijek – bikeOS koji će se održati na Trgu slobode od 10 do 13 sati.

Osnovni motiv za organizaciju festivala je činjenica da građan Osijeka prednjače u korištenju bicikala kao prijevoznog sredstva. Grad Osijek sa preko 50 km biciklističkih staza kroz cijeli grad, stvorio je preduvjete da Osijek postane glavni biciklistički grad u regiji. U Osijeku se trenutno prodajom i servisiranjem bicikala bavi nekoliko tvrtki, aktivno je nekoliko biciklističkih udruga koje promoviraju vožnju bicikla iz više aspekata (rekreacija, sport, zdrav život) a i Odjel prevencije policije Osječko-baranjske županije aktivno se uključuje u edukaciju o sigurnoj vožnji biciklima. Ovim projektom, ističu organizatori, cilj je još bolje prezentirati i povezati sve sudionike u jedan zajednički događaj koji će se održavati nekoliko puta godišnje.

Urbani festival zamišljen je kao dinamičan i zabavan projekt na kojem se svi zainteresirani građani mogu aktivno uključiti u “BikeOs OLIMPIJADU” na kojoj će moći provjeriti svoje biciklističko znanje, sporetnost u vožnji, vještinu popravka biciklia te test “jeste li znali” vezan za sadržaje iz područja turizma i turističkih znamenitosti grada na Dravi. Za prvih 100 sudionika osigurane su posebne BikeOS majice i prigodne nagrade za najbolje natjecatelje po disciplinama, a glavna nagrada za pobjednika BikeOS olimpijade je bicikl.

TZ grada Osijeka u suradnji s renomiranim hrvatskim kuharom Tomislavom Špičekom za sudionike bikeOS.a pripremit će tematski show cooking, odnosno gastro radionicu na otvorenom u kojoj će poznati kuhar prezentirati pripremu zdrave hrane temeljene na sezonskim autohtonim namirnicama kupljenim na osječkoj tržnici. Tržnica Osijek za sudionike priprema zdrave napitke.

Za sve zainteresirane građane tijekom bikeOS-a Turistička zajednica organizirat će turistički razgled grada koj će voditi dugogodišnji turistički vodič Nenad Koren, licencirani vodič za cikloturizam. Polazak je u 9,30 s Trga slobode i povratak u 11,00 sati.
Sve detalje oko BikeOS projekta možete pronaći Ovdje

IZVOR: bikeos.eu

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn