BESPOVRATNA SREDSTVA – Nova ulaganja u bolnicu, sredstva za rekonstrukciju gradskog trga

Datum objave: 17. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

ng

SLAVONSKI BROD/NOVA GRADIŠKA – Rekonstrukcija gradskog trga, obnova odjela pedijatrije, izgradnja ginekologije- ovo su samo neki od projekata koje će na području Grada Nova Gradiška, sufinancirati Europska unija, dio od ukupno 374 ugovora teških 80 milijuna, potpisanih u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije .

S ciljem ravnomjernog regionalnog razvoja svih dijelova Hrvatske, putem Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju, u Ministarstvu ministrice Gabrijele Žalac, potpisano je 374 ugovora ukupne vrijednosti 80 milijuna kuna, uglavnom iz područja komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture. Među njima i dva  milijun kuna, namijenjena bolnicama u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu.

Riječ je o sredstvima za obnovu Odjela pedijatrije u iznosu od 500 tisuća kuna, koji će, uz energetsku obnovu zgrade, zasigurno podići kvalitetu i uvjete rada i boravka u bolnici, kao i onima za projekt obnove Odjela za traumatologiju Opće bolnice „Dr.Josip Benčević“ u Slavonskom Brodu. Tu su i ugovori za izgradnju ginekologije u novogradiškoj bolnici, simulacijsko edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu, zgradu mikrobiološkog laboratorija i dnevnu onkologiju, kao i ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije gradskog trga, koji će, dugoročno, Novoj Gradiški, dati novu, značajno izmijenjenu vizuru. Poboljšanju standarda i kvalitete života zasigurno će doprinijeti i niz manjih infrastrukturnih zahvata u Domu zdravlja u Davoru, Starom Petrovom Selu i Okučanima, za koje je, kao i prethodno spomenute, u ime Brodsko posavske županije ugovore potpisao zamjenik župana Damir Mirković.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: Facebook BPZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn