BEKTEŠKE LJETNE NOĆI – U sjećanje na Dragana Jajića održan memorijalni turnir i „Noć hrvatskih branitelja”

Datum objave: 19. 7. 2019. | Kategorija: Susreti

BEKTEŽ – U sklopu trodnevne manifestacije Bekteške ljetne noći sinoć je održana “Noć hrvatskih branitelja” s malonogometnim turnirom u sjećanje na poginulog pukovnika Dragana Jajića.

Dragan Jajić, pukovnik Hrvatske vojske, dragovoljac Domovinskog rata poginuo je 23.listopada 1991.godine na području Nježića. Njemu u čast organizirana je „Noć hrvatskih branitelja“ u sklopu 3. Bekteški ljetnih noći, a poginulog branitelja prisjetili su se njegovi suborci, rodbina i prijatelju.

Služeno je euharistijsko slavlje u mjesnoj kapelici u Bektežu, a na grobu Dragana Jajića te kod spomen ploče na Područnoj školi položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Uz rodbinu, prijatelje, predstavnike braniteljskih udruga, i mještana Bekteža vijence su položili i zapalili svijeće zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović te gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, njegov zamjenik Ivica Malnar i drugi.

U sklopu „Noći hrvatskih branitelja“ odigran je i malonogometni turnir. Uz Memorijalni nogometni turnir “Dragan Jajić” organizatori su pripremili i Noć bekteških udruga te Noć za ples, uz bogatu ponudu jela i pića te glazbeni program za koji je zadužen VIS Fortuna. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Kutjeva i TZ Grada Kutjeva.

TEKST: S. Pok    FOTO: Marko Krstanović

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn