BAŠTINA KOJA SPAJA – Učenici iz Subotice posjetili Požeško-slavonsku županiju

Datum objave: 03. 7. 2024. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Dvadesetero učenika koji su protekle školske godine postigli zapažene rezultate na natjecanjima u nastavi na hrvatskom jeziku iz Subotice i okolice, boravili su na studijskom putovanju u Požeško-slavonskoj županiji.

Kako projekti imaju širi kontekst od onog vidljivog, a baština je ta koja spaja i udaljenija mjesta, dokaz je i provedena aktivnost projekta „Baština koja spaja!“ na kojemu su partneri Požeško-slavonska županija i Udruga Hrvatska čitaonica iz Subotice. U okviru zajedničke aktivnosti ovog projekta, dvadesetero učenika koji su protekle školske godine postigli zapažene rezultate na natjecanjima u nastavi na hrvatskom jeziku iz Subotice i okolice, boravili su na studijskom putovanju u Požeško-slavonskoj županiji.

Tijekom tri dana posjetili su neke od znamenitosti županije, od Gradskog muzeja Požega, Požeške kuće i Gradske knjižnice Požega, do Državne ergele u Lipiku, interpretacijskih centara Terra Panonica i Muzej bećarca u Pleternici te Kuće panonskog mora.

Također, posjetili su i zgradu Požeško-slavonske županije gdje im je dobrodošlicu izrazila županica, Antonija Jozić. “Neka vam boravak ovdje ostane lijepa uspomena i poticaj da nastavite čuvati svoj identitet i njegovati hrvatski jezik i običaje,” rekla je županica zahvalivši partnerima iz Subotice na suradnji.

Osim aktivnosti studijskog putovanja u Požeško-slavonsku županiju, projektom „Baština koja spaja!” predviđena je i nabava opreme za oba partnera, a realizaciju cjelokupnog projekta u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za 2024. godinu financira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

IZVOR: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn