AUREA FEST PLESA – Plesnim putom oko svijeta završila je treća večer požeškog festivala

Datum objave: 30. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

n

POŽEGA – Bogat program započeo je mimohodom Požeških mažoretkinja i Trenkovih pandura preko trga, a potom je na glavnoj pozornici pripremljen Plesni put oko svijeta u organizaciji Plesnog studija Marine Mihelčić, uz nastupe Plesnog kluba Boa, Plesne radionice Ilijane Lončar i Twirling kluba Požega. Ceh obrtnika i frizerski saloni su napravili frizure na modelima za reviju koje simboliziraju svaku od zemalja koju smo imali prilike “posjetiti” kroz ovu plesnu predstavu.

Večeras predstavljam frizuru iz Afrike koju je napravio frizerski salon Estetic. Inače sam iz Nove Gradiške, a već deset godina se bavim plesom, plešem i u Požegi i u Novoj Gradišci. Bilo je raznih frizura, koje predstavljaju razne zemlje, Engleska, Njemačka, Francuska, Brazil itd”, rekla je za Slavonski.hr jedna od djevojaka koja je sinoć nastupala, Valentina Ivanišević.

Valentina Ivanišević

Popratni sadržaji Aurea festa, između ostalih, se najviše nalaze u pješačkoj zoni, žili kucavici festivala. Tamo možete pronaći štandove na kojima se prodaju tradicionalni slavonski proizvodi poput reklji, ali i proizvodi od aronije, peku se lepinje i toči se domaće požeško pivo. Svoj štand imaju i dečki iz pivovare Seven bridges brewery, a pivo im je izvrsno.

branko vujasinović

“Prije otprilike mjesec dana smo počeli s proizvodnjom piva, zasad imamo Pale Ale pivo, a u planu je proizvodnja i jednog crnog piva. Turistička zajednica nas je prihvatila u pješačku zonu kako bi napravili promociju svog piva i na tome smo im zahvalni. Da se nešto i zaraditi ovdje, iako nam to nije glavna svrha, barem ne za vrijeme trajanja festivala. Prva večer je bila odlična, druga malo slabija, a kako se približava vikend i glavni dio festivala bit će sve bolje”, rekao nam je Branko Vujasinović.

TEKST: B. Miščević          FOTO: B. Miščević

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn