AUREA FEST MUZEJSKE ATRAKCIJE – Ajmo (se ) brijat i fino užinat!

Datum objave: 30. 8. 2017. | Kategorija: Kultura

mul i brij najava

POŽEGA- Gradski muzej Požega posljednja četiri dana Aurea festa od 30.kolovoza. Do 2. rujna 2017. pripremio je dvije kulturno turističke atrakcije – Muzej u loncu i muzejsku brijačnicu na Trgu Svetog trojstva.

Festivalski street fod Muzeja u loncu ponudit će  legendarni vinogradarski ćevap, zaštićeno nematerijalno dobro RH i  marmeladu od mrkve Domaćinske škole časnih sestara Milosrdnica s palačinkama po prigodnim cijenama. Bit će tu i drugih zanimljivih jela iz gradova i sela iz cijele Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, uz zanimljivu demonstraciju i degustaciju njihove pripreme u cooking showovima.

Uz dobro jelo, požeški muzealci pobrinut će se da požeška i dolazeća gospoda imaju glatke obraze, ufitiljene brkove i propisne frizure – samo za festivasku prigodu svoja će vrata opet otvoriti stara brijačnica u programu pod nazivom Ajmo (se) brijat! – od stare brijačnice do nove muzejske atrakcije. Muzejska brijačnica otvara svoja vrata na adresi Trg Svetog Trojstva 15 (preko puta crkve svetog Lovre), od večeras 30. kolovoza do subote 2. rujna. Brijačnica će prigodno raditi prijepodne od 8 od 12 sati, te poslijepodne i navečer od 18 do 23 sata, a vještim i vrijednim rukama gospodu će sređivati Matija Leninger iz Slavonskog Broda te Požežani Mato Raguž i Ivica Matošević.

TEKST: S. P.      FOTO: GMP

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn