AUREA FEST – Aurea fest uličnih zabavljača oduševio najmlađe Požežane

Datum objave: 29. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

N

POŽEGA – Druga večer Aurea festa pod nazivom Aurea fest uličnih zabavljača privukla je veliki broj naših najmlađih sugrađanki i sugrađana zajedno s njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Bilo je tu od svega po malo, mađioničar, klaun, cirkuski zabavljači, plesačica na motki, hula hup djevojka, gutači vatre izmjenjivali su se na pozornici.

Tontorini, Zvekan i profesor Hugolini su cirkuski zabavljači svaki za sebe, no jučer su izveli zajednički program na oduševljenje najmlađe publike. “Zovem se Zvekan, a bavim se ovim poslom preko dvije i pol godine. Dolazim iz jednog mjesta kraj Belavića, a u Požegi sam prvi put. Svi smo mi kolege, svatko radi svoju cirkusku uličnu predstavu, a kad se ovako zajedno nađemo na festivalima možemo čuda raditi jer svaki od nas ima puno vještina, sviramo, žongliramo, imamo štule, a kao što ste mogli vidjeli radimo i fireshow. Ja sam između ostalog i glazbenik te klaun u bolnici u grupi Klaunovi doktori”, izjavio je za Slavonski.hr jedan od cirkuskih zabavljača, pravim imenom Damir Mihaljević.

ZVEKAN

Malo dalje od glavne pozornice svaki dan možete posjetiti štandove na kojima naši domaći proizvođači izlažu i predstavljaju svoja vina te suhomesnate proizvode, a sve skupa se to naziva Vino – grad smješten ispred Gradskog muzeja Požega.

“U Vino-gradu predstavljamo požeške vinare kojih je puno dobrih no, nažalost, marketinški nisu prepoznati i na ovaj način pokušavamo to ispraviti. Povezujemo tradicionalnu slavonsku prehranu, suhomesnate proizvode, s kapljicom dobrog vina. Ove godine se nismo odlučili za veliki šator, već ovako da svatko ima svoj štand i da se tako izdvojeni mogu predstaviti svatko za sebe. Jedan od glavnih izlagača je i naš najveći sponzor Kutjevo d.d.”, ispričao nam je organizator ove manifestacije Zdenko Došen.

TEKST: B. M.       FOTO: B. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn