“ANATOMIJA MAČKE” NA POŽEŠKOJ SCENI – Rijetko i dragocjeno iskustvo uživanja u profesionalnoj plesnoj izvedbi

Datum objave: 04. 7. 2017. | Kategorija: Kultura

DSC00005

POŽEGA – Zahvaljujući UO Plesna radionica Ilijane Lončar, plesna predstava “Anatomija mačke”, autorski projekt nagrađivanih Petre Hrašćanec i Ksenije Zec nastao u koprodukciji Umjetničke organizacije 21:21 i ZKM gostovala je večeras u požeškom kazalištu.

“Anatomija mačke” upečatljiv je i energičan solo za čiju je izvedbu Petra Hrašćanec 2016 nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta, iako ju je već ranije osvojila. Posebnost ovog projekta je kreiranje i primjena specifične tehnike koja nastaje sintezom suvremene plesne tehnike i studije anatomije životinja.Uz podršku Ministarstva kulture, predstava je obogatila program ovogodišnjeg požeškog kazališnog festivala, te publici pružila rijetko i dragocjeno iskustvo uživanja u profesionalnoj izvedbi suvremenog plesa.

DSC00045

“Ljubav publike prema suvremenom plesu pažljivo i dugo se gradi, ali mislim kako je vrijeme nakon 17 godina da Požega ima svoju pravu plesnu publiku,” prigodnim se riječima Petri na izvedbi, a publici na dolasku zahvalila voditeljica Plesne radionice Ilijana Lončar uz napomenu kako je umjetnička organizacija ustrojena zahvaljujući između ostalog i Petrinoj prijateljskoj i stručnoj pomoći, Petra je pak istaknula kako Požega ima razloga biti ponosna na Ilijanu i njen umjetnički rad “Osim Zagreba i Zadra jedino Požega ima ovo što Ilijana godinama uspješno radi. Nije to nikome od nas stiglo samo od sebe, već je stvoreno svakodnevnim konstantnim, dugogodišnjim radom i treba to cijeniti,” rekla je Petra.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn