AKO PIJEŠ NE VOZI – Pojačano postupanje u prometu povodom „Martinja“

Datum objave: 10. 11. 2021. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na činjenicu da je u četvrtak, 11. studenoga 2021. godine „Martinje“ kada se povećava rizik da će određeni dio vozača koji konzumiraju alkohol upravljati vozilom, policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske u razdoblju od 5. do 15. studenog 2021. godine provode pojačane aktivnosti u prometu.

Uz nadzor vožnje pod utjecajem alkohola, pojačano će se nadzirati i vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi pojačani nadzor recidivista – višestrukih počinitelja prekršaja, prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Cilj provođenja ovih pojačanih aktivnosti je sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja kao i prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

TEKST: S. P.                   FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn