AKCIJA STADION II – Kad se vrijedne ruke slože, požeški stadion se vraća iz mrtvih

Datum objave: 13. 4. 2017. | Kategorija: Lifestyle

stadion

POŽEGA – Učenici 3.d razreda Opće gimnazije u Požegi i  kreativna udruga POŽART pokrenuli su akciju čišćenja požeškog atletskog stadiona i vraćanja tribina na svjetlo dana. Poticaj za ovu ideju bila je želja ispratiti maturante koncertom i druženjem pod nazivom „Pozdrav maturantima“. Uz pomoć razrednice Vere Ćuže-Abramović svoju ideju počeli su provoditi u djelo, osnaženi Požartovcima, li i brojnim Požežanima kojima je ovaj stadion nešto značio.

Podršku je dao i Grad Požega te požeška tvrtka “Komunalac” jer raslinje i debeli sloj zemlje potpuno su prekrili nekadašnje tribine i stubište na stadionu. No, već prva akcija dala je rezultate, kaže zadovoljno profesorica Vera Ćuže Abramović. “Nismo znali što će nas tu dočekati ali ugodno smo iznenađeni jer je zamisao da se ovdje napravi pozdrav maturantima,  3.d  razred poželio je da ih isprati na drugačiji način. Oni su zamislili da se na ovom polukružnim dijelu napravi improvizirano stubište i koncert, a u kontaktu s ljudima iz Požarta smo saznali da su i oni došli na tu ideju i ranije. Krenuli smo zajedno prema Gradu, našli smo odaziv kod pročelnice Jasminke Vodinelić dobili smo bagere i kamion kako bi uopće počeli raditi. Kada su krenuli bageri bio nam je to znak da krenemo i mi -Požartovci, učenici 3. d i moji KRUG-ovci. Nazvali smo “Akcija stadion”, objavili na Facebooku i javilo se 50 ljudi možda i više. Akcija će ići i dalje, kad bageri završe svoj dio posla, dovršavamo taj stadion i krećemo s prvim događajem a to je Pozdrav maturantima,” rekla je profesorica Ćuže Abramović.

20170412_181204

Podsjetimo, Atletski stadion izgrađen je 1950. (na mjestu današnje nove Gimnazije) a srušen je 1998. godine. Bio je zelena oaza u samom centru grada, smješten na idealnoj lokaciji u neposrednoj blizini tri osnovne škole i Gimnazije. Taj spomenik požeškog sporta koristili su sportaši, učenici i rekreativci, a bio je omiljeno mjesto okupljanja mnogim generacijama.

TEKST: S. Pok       FOTO: D. Oroz

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn