ADVENT U POŽEGI – Zapaljena prva adventska svijeća

Datum objave: 01. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Na Trgu Sv. Terezije Avilske večeras je zapaljena prva od četiri adventske svijeće u velikom adventskom vijencu. Prva  zapaljena svijeća u prvoj nedelji Došašća svojim sjajem obradovala je brojne Požežane.

U organizaciji Grada Požege, TZ Grada Požege i Požeške biskupije ususret Božiću,  početak Došašća i ove je godine u Požegi obilježen svečano, na prostoru ispred katedrale na Trgu sv. Terezije Avilske. Nakon Sv. Mise obred paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, predvodio je Dejan Ilić, župni vikar u Župi sv. Terezije Avilske, uz prigodne pjesme u izvođenju  katedralnog zbora.

“Ovo slabašno svjetlo znak je naše čežnje za Bogom i njegovom puninom u vremenu kada se brzo gase malene nade, a žeđ za konačnim smislom biva se većom. Molimo da naučimo kršćanski bdjeti u zahvalnosti za dar života i da u sebi osjetimo poziv kojij e Bog podario svakom čovjeku, da živimo život ljubavi koju nam je Isus Krist darovao. Ovo svjetlo i znak naše molitve, ponajprije blagoslova. Zahvalimo Bogu za ljude, događaje i doživljaje koji su ostavili blagoslovni trag u nama. Ta nam iskustva pomažu da uklanjamo tamu iz svog života i budemo blagoslov drugima,” rekao je vikar Ilić.

Pozvao je vjernike da se i iduće subote okupe u još većem broju kako bi zajedno slavili svjetlo druge adventske svijeće.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn