ADVENT U POŽEGI – Sve je spremno za onaj čarobni, blagdanski osjećaj

Datum objave: 01. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Mjesec darivanja, optimizma, ljubavi i zahvalnosti u Požegi su odlučili ispuniti raskošnim programom, bogatijim no ikad, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare. Pregršt zbivanja zabavnog, edukativnog, humanitarnog, kulturnog i gastronomskog karaktera predstavili su gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Već po tradiciji, početak Adventa u Požegi osvijetlit će plamen prve adventske svijeće u velikom adventskom vijencu koja će simbolično biti zapaljena sutra, 2. prosinca, nakon mise u 19,00 sati. Svoj doprinos blagdanskom raspoloženju ove će godine dati brojne udruge, kulturne i obrazovne ustanove, uključeni su mnogi kreativni pojedinci i grupe – jer pred nama je mjesec ljubavi i zajedništva, rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. “Ono što je već bilo poznato, odlučili smo unaprijediti, odlučili smo početi jednu priču koja će trajati i s vremenom se razvijati. Sve ono što je dobro, ne može biti od danas do sutra, mora biti pripremljeno i sustavno. Tako smo pripremali i ovaj program Adventa u Požegi. Dobre primjere u Hrvatskoj i svijetu treba pratiti te tako omogućiti našim sugrađanima da i u svom gradu imaju osjećaj Adventa. Osobno, mislim da danas počinje najljepši mjesec u godini, meni je prosinac sav roza, u zvjezdicama, čaroliji i ljubavi. Takvo raspoloženje želimo prenijeti i našim sugrađanima,” rekao je gradonačelnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O programu je više govorila direktorica TZ Silvija Podoljak koja je posebno istaknula sadržaje u Pješačkoj zoni gdje su već postavljene adventske kućice s ponudom domaćih proizvođača hrane i suvenira, te Božićni sajam koji će se na istoj lokaciji održati od 21. prosinca do 23. prosinca uz sudjelovanje brojnih izlagača. Prema njenim riječima i Trg sv. Terezije ugostit će brojne sadržaje, posebice one kulturno-edukativnog sadržaja za najmlađe sugrađane, a svoja vrata adventskom raspoloženju otvorit će i Gradsko kazalište Požega gdje će se održati niz blagdanskih predstava i prigodnih glazbenih zbivanja te Gradski muzej u kojem se 5. prosinca otvara izložba posvećena 790. obljetnici prvog pisanog spomena Grada Požege.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U bogatoj niski zbivanja sva su atraktivna na svoj način, no poneka se ipak izdvajaju. Poput, primjerice – klizališta. “Vratili smo klizalište Požežankama i Požežanima, osmislili smo “Slavonsku božićnu bajku” gdje će biti i doček sv. Nikole, a svi su pozvani 5. prosinca gdje će, nakon otvorenja u 12,00 sati našeg novog dječjeg vrtića, dan biti nastavljen otvorenjem klizališta u 17,00 sati uz kvalitetan program. Na tom klizalištu će tijekom mjeseca biti još nekoliko zabavnih iznenađenja. Okoliš je, zahvaljujući vrijednim i kreativnim ljudima, uređen u pravom bajkovitom zimskom stilu i pružit će posjetiteljima osim zabave i osjećaj ugode i veselja, kojim treba biti prožet cijeli ovaj grad i to ne samo u prosincu već kroz cijelu godinu. Jer, nedostaje nam to, malo pozitive i veselja, malo više zajedništva i povjerenja u druge. Neka ovaj Advent bude dobar put ka tom smjeru” rekao je gradonačelnik. Cijena na klizalištu bit će za sve uzraste deset kuna za 45 minuta klizanja, a na dan otvorenja klizanje je besplatno za sve. Sav adventski šušur, sjaj i zabava bit će okrunjeni tradicionalnim javnim dočekom 31. prosinca u Pješačkoj zoni.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn