ADVENT U POŽEGI – Otvoren Božićni sajam u požeškoj pješačkoj zoni

Datum objave: 21. 12. 2021. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – Otvoren je Božićni sajam u požeškoj pješačkoj zoni gdje je od danas do 24. prosinca šarolika ponuda suvenira, božićnih ukrasa, rukotvorina i domaćih gastro-proizvoda na štandovima obiteljskih gospodarstava, udruga, zadruga i obrtnika.

Na ovogodišnjem Božićnom sajmu posjetitelje do 24. prosinca očekuje tridesetak izlagača i učeničkih zadruga s domaćim proizvodima.

U društvu zamjenika županice Ferdinanda Trohe posjetitelje sajma prigodnim je riječima pozdravio zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević. “Sajmovi i sajmovanje su u tradiciji srednjeeuropskih kulturnih središta. Posebno sam ponosan na sve naše izlagače što su odlučili ovih dana prikazati svojih ruku djela upravo na ovom sajmu te omogućiti nama, građanima Požege da uživamo u takvom ozračju u ovo predblagdansko vrijeme. Jer, Božićni sajam uvijek budi posebnu toplinu u srcu. Stoga, umjesto formalnih riječi otvorenja sajma, iskoristi ću priliku zažljeti vam sretan Božić i uspješnu novu godinu,” rekao je Miličević.

U petak, 24. prosinca uz Božićni sajam od 10 do 12 sati u organizaciji Konjogojstvene udruge Vallis Aurea bit će upriličena i adventska vožnja kočijom, a od 11 sati domjenak za građane u organizaciji Obrtničke komore Požega i Udruženje obrtnika, uz potporu Grada Požege i Turističke zajednice. I ove godine na prigodnom domjenku za građane bit će podijeljeno 1000 porcija perkelta od soma, a adventski program u šetališnoj zoni bit će zaključen 31. prosinca dočekom Nove godine.

TEKST: S. Pok                 FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn