ADVENT U POŽEGI – Božićni sajam, domjenak za građane i Doček Nove godine

Datum objave: 19. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U sklopu Adventa u Požegi u šetališnoj zoni bit će već tradicionalno i Božićni sajam od 20 do 24 prosinca. Otvorenje sajma održat će se 20. prosinca u 10,00 sati, a požeški obrtnici i poduzetnici okupljeni u Obrtničkoj komori Požeško-slavonske županije i Udruženju obrtnika Požega i ove su godine pripremili Božićni domjenak za građane koji će se održati 24. prosinca od 10,30 sati, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

“Drago mi je da mogu pozvati naše sugrađane na tradicionalno druženje koje s našim obrtnicima organiziramo već šestu godinu zaredom. Uz to, u šetališnoj zoni bit će i brojni drugi sadržaji gastro specijaliteti i rukotvorine i vjerujem kako ćemo svi uživati u ponuđenom i u blagdanskom ozračju,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Božićni sajam u šetališnoj zoni bit će otvoren 20. prosinca u 10,00 sati uz prigodan program, a uz adventske kućice, izlagači na štandovima predstavit će i ponuditi suvenire, igračke, čajevi, ukrase i aranžmane, rukotvorine, suhomesnati proizvodi, kuhano vino, pečene kobasice, čaj i slastice. “U vrijeme Božićnog sajma od 10 do 12 sati moći će se posjetiti i Božićne radionice, u ponudi će biti adventska vožnja kočijom kroz grad, Odred izviđača Požega 22. prosinca od 11,00 sati vršit će podjelu betlehemskog svjetla, Božićni koncert održat će Brass kvintet Pandur, a bit će upaljena i četvrta adventska svijeća,” rekla je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Božićni domjenak za građane u organizaciji Obrtničke komore Požeško slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega održat će se 24. prosinca u 10,30 sati. “Ovo je tradicionalna akcija u kojoj će građanima biti besplatno podijeljeno tisuću porcija perkelta od soma. Obrtnici ovu akciju, uz podršku Grada Požege organiziraju već šestu godinu povodom Božićnih i novogodišnjih blagdana i to je jedna u nizu akcija kojima želimo poručiti kako su obrtnici vitalni dio svake zajednice. Potvrđuje to i godina koja je na izmaku jer obrtništvo konačno bilježi određene pozitivne pomake, povećan je broj otvorenih novih obrta kao i zapošljavanje kod obrtnika. Pozivamo građane da nam se 24. prosinca pridruže jer akcija je i naš doprinos ozračju Božića i jednakosti među ljudima,” naglasio je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk koji je ovu blagdansku akciju predstavio u društvu predsjednika Udruženja obrtnika Požega Mile Golića.

Uz ova zbivanja, za najmlađe je pripremljen Dječji Doček Nove godine uz klizalište 31. prosinca od 16,00 sati, a odrasli će Novu 2019. godinu, budu li tako odlučili, dočekati u šetališnoj zoni uz glazbeni program, Djedicu i čestitku gradonačelnika.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn