ADVENT U PLETERNICI – Bogat program, ove godine i na novim lokacijama – Trgu bećarca i multimedijalnoj dvorani

Datum objave: 29. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

PLETERNICA –  Advent u Pleternici i ove godine proteći će u znaku brojnih događanja sve do kraja prosinca. Novost je  što se dio predblagdanskog programa  održava na dvije nove lokacije – jedinstvenom Trgu bećarca te u novoj multimedijalnoj dvorani čije svečano otvorenje će i označiti početak adventskih zbivanja.

Od kulturno-sportskih do etno i gastro manifestacija, Grad Pleternica, Turistička zajednica i tamošnje brojne udruge i ove su se godine pobrinuli kako bi svi zajedno dočekali najljepši mjesec u društvenom kalendaru. Program je počeo malonogometnim turnirom “Sveti Nikola“ u školskoj sportskoj dvorani, no pravi svečani početak bit će ipak u nedjelju, 1. prosinca kada će uz prigodni program biti otvorena  novouređena multimedijalna dvorana na Trgu Zrinskih i Frankopana, pri čemu se očekuje i dolazak predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović, a bit će održan koncert požeške Glazbene škole. Prva adventska svijeća bit će upaljena na Trgu bećarca u 17 sati.

Knjižnica u Pleternici organizira 3. prosinca radionicu za djecu“Dođi, sveti Nikola“. U prostoru knjižnice 7. prosinca održat će se  i tradicionalna javnozdravstvena manifestacija “Štamparovi dani”, potom 11. prosinca “Božićno kino”, a 17. prosinca pričaonica za predškolce “Božićna priča”.

Blagdan sv. Nikole dan je kada Pleterničani slave i Dan grada, a  dan ranije, 5. prosinca na Trgu bećarca članovi MK Bulls podijelit će djeci prigodne darove. U novoj multimedijalnoj dvorani nastupit će ZKUD Rama s “Običajima starog zavičaja”, a svoj koncert održat će i pleterničko odjeljenje Glazbene škole Požega. U novoj dvorani održat će se i predstava “Božić nestašnih praščića” za vrtićarce i školarce te koncert “Božić u Tratinčici.

Uz brojna druga događanja poput memorijalnog stolnoteniskog turnira“Robert Sesar“, obilježavanja Dana grada za starije osobe, Dječjeg Dana grada i “Zimsku bajku”pleterničkih mažoretkinja, tradicionalni Božićni sajam ove će se godine održati 21. prosinca na Trgu bećarca.

Na tom lijepom prostoru bit će i uprizorenje živih jaslica, koncert Zbora mladih župe sv. Nikole biskupa, a nastupit će Tamburaški sastav“Zlatna dolina“. Na Trgu bećarca 24. prosinca bit će predstavljeni običaji Badnjaka, a na Silvestrovo je doček Nove godine, s početkom u 12 sati.

TEKST: S. P.       FOTO: S. P./ plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn