ADVENT U PLETERNICI – Advent u bećarskom šoru otvoren u znaku tradicije i baštine

Datum objave: 04. 12. 2021. | Kategorija: Lifestyle

PLETERNICA – Adventski program u Pleternici koji je ove godine objedinjen pod nazivom “Advent u bećarskom šoru” službeno je otvoren prikazom žive baštine i božićnih pjesama, a blagdanski duh s daškom nostalgije dodatno je obogatila smotra foklora “Običaji starog zavičaja” održana u Interpretacijskom centru Terra Panonica.

Pleternička adventska zbivanja objedinjena su pod nazivom “Advent u bećarskom šoru” kako i priliči gradu koji jedini na svijetu ima Trg bećarca. Na bećarskom šoru do kraja mjeseca svake subote u večernjim satima održavat će se bogati programi uz nastup tamburaških sastava, kulturno-umjetničkih društava i gradskih udruga. U Interpretacijskom centru Terra Panonica u organizaciji KUD Zavičajno društvo Rama Pleternica bogatstvo baštine prikazano je smotrom foklora “Običaji starog zavičaja”, gdje je sve nazočne prigodnim riječima pozdravila gradonačelnica Marija Šarić te pozvala na zajedništvo i uživanje u pripremljenim sadržajima.

A blagdanska priča, na otvorenom, u šoru, započela je večeras prikazom žive baštine i božićnih pjesama u izvedbi KUD-a Svilenka iz Buka, a kroz večer atmosferu će zagrijavati i Tamburaški sastav Satir iz Davora. Uz njih, tu je i bogata eno i gastro ponuda te drugi sadržaji s etno predznakom.

Pleternica u blagdanskom mjesecu slavi i Dan Grada Pleternice te blagdan svog zaštitnika svetog Nikole, a program će obogatiti i Božićni sajam na Trgu bećarca 17. prosinca od 10,00 sati. U pleterničkom gradskom parku 19. prosinca u 17,30 bit će uprizorenje živih jaslica i u 19,00 sati koncert Zbora mladih Župe Pleternica “Isus je Božić”. I kao prethodnih godina, 31. prosinca u 12,00 sati Pleterničani će zajedno dočekati Novu godinu.

TEKST: S. Pok             FOTO: Dorian Pok/A. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn