ADVENT U PAKRACU – I ovog prosinca brojni, zanimljivi blagdanski sadržaji

Datum objave: 27. 11. 2018. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Pakrac će i ovog prosinca, tradicionalno, obilovati raznim događanjima kojima će građani biti uključeni u predblagdansko vrijeme Božića.

„Svjećice u došašću“
– Prve nedjelje došašća 2. prosinca na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu, na adventskom vijencu će biti zapaljena prva svijeća uz prigodni program „Svjećice u došašću“ koji će trajati od 10:30 do 10:50 sati. Cilj ovog programa koji će proteći uz pjevanje božićnih pjesama te kolače i topli čaj, je promoviranje zajedništva kao najvažnije poruke došašća. Prve nedjelje adventa angažirani će biti članovi KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre i udruge Hrvatska žena Prekopakra. Program „Svjećice u došašću“ će biti organiziran svake adventske nedjelje u isto vrijeme od 10:30 sati prema sljedećem rasporedu:
9.12., Pjevački zbor Matice umirovljenika Pakrac – Lipik, Udruga žena Donja Obrijež, 16.12. Zbor Osnovne glazbene škole Pakrac, Klub ljubitelja ručnog rada “Hrvatski pleter” Pakrac
23.12. Vita Nova, RKT župa UBDM Pakrac, Udruga žena “Ruža” Omanovac.
– U ponedjeljak 3. prosinca s početkom u 17 sati u Muzeju Grada Pakraca će biti održana „Božićna radionica za odrasle“.
– Tradicionalni koncert učenika Osnovne glazbene škole Pakrac povodom blagdana sv. Nikole biti će održan u srijedu 5. prosinca, u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković s početkom u 18 sati. Učenici OGŠ održati i „Božićni koncert“ u srijedu 19. prosinca u 18 sati, također u Gradskoj vijećnici.

„Hodočašće u došašće“
– Tradicionalni 21. po redu festival duhovnih pjesama „Hodočašće u došašće“ na rasporedu je u subotu 8. Prosinca s početkom u 18:30 sati, a bit će održan u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.
– „Pričom kroz advent“, naziv je pričaonice i radionice za djecu od 3 do 6 godina koja će u Gradskoj knjižnici Pakrac biti održana u utorak 11. prosinca s početkom u 17 sati, a radionica istog sadržaja će na istom mjestu ponovno biti održana i u utorak 18. prosinca u 17 sati.
– U četvrtak 13.prosinac 2018. Od 18 sati će u Muzeju Grada Pakraca biti svečano otvorena izložba o povijesti školstva u Pakracu.
– Predblagdanski program „Pogled kroz školski prozor“, održati će učenici Osnovne škole braće Radića i to u petak 14. prosinca u Hrvatskom domu „Dr. Franjo Tuđman“ s početkom u 18 sati.

„Fokina staza“
U subotu 15. prosinca na rasporedu je dvostruki program.
– Od 9 sati ispred ureda Turističke zajednice zakazano je okupljanje sudionika tradicionalnog planinarskog pohoda „Fokinom stazom“ kojeg organizira Planinarsko društvo „Psunj“ Pakrac.
– Istog dana u Prekopakri će od 15 sati na središnjem mjesnom trgu biti održan Božićni sajam.
Također tradicionalno Betlehemsko svjetlo mira u Pakrac stiže zahvaljujući Odredu izviđača „Pakra“. Oni će ovaj predblagdanski simbol donijeti u pakračku župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije na misu „zornicu“ u ponedjeljak ujutro 17. prosinca u 6 sati.

„Božićni sajam“
– Središnji predblagdanski događaj u Pakracu biti će „Božićni sajam“ koji će u dvorištu kompleksa Janković biti održan u petak 21. prosinca s početkom u 16 sati. Na sajmu će se u izložben prodajnom dijelu predstaviti lokalni izlagači, predviđen je i blagdanski kulturno-umjetnički program uz neizostavni dolazak djeda božićnjaka koji će darivati djecu, dok će u glazbenom dijelu posjetitelje zabavljati Libreto band iz Požege.
– Gradska vijećnica kompleksa Jankoviće će u subotu 22. prosinca ponovno ugostiti glazbenike i to Tamburaški orkestar Pakrac čiji će glazbenici održati koncert s početkom u 18 sati.

Dječji doček Nove Godine
– U silvestarskoj noći će u dvorištu kurije Janković biti organiziran dječji doček Nove Godine od 16 do 18 sati, a Pakračani će u novu 2019. ući uz novogodišnji vatromet.

TEKST: S. P.       FOTO: D. P./plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn