ADVENT U PAKRACU – I ovog prosinca brojni, zanimljivi blagdanski sadržaji

Datum objave: 24. 11. 2019. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Pakrac će i ovog prosinca, tradicionalno, obilovati raznim događanjima kojima će građani biti uključeni u predblagdansko vrijeme Božića.

„Svjećice u došašću“
Prve nedjelje došašća 30. studenoga na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu, na adventskom vijencu će biti zapaljena prva svijeća uz prigodni program u 17,30 sati. Cilj ovog programa koji će proteći uz pjevanje  božićnih pjesama te kolače i topli čaj, je promoviranje zajedništva kao najvažnije poruke došašća. U srijedu 4. prosinca s početkom u 18,00 sati u Muzeju Grada Pakraca će biti održana „Adventska radionica“, a 5. prosinca bit će kićenje božićne jelke u dvorištu Kompleksa Janković.

Tradicionalni koncert učenika Osnovne glazbene škole Pakrac povodom blagdana sv. Nikole biti će održan u petak, 6. prosinca, u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković s početkom u 19 sati. Učenici OGŠ održati i „Božićni koncert“ u utorak 17. prosinca u 19 sati, također u Gradskoj vijećnici.
Tradicionalni Festival duhovnih pjesama „Hodočašće u došašće“ na rasporedu je u subotu 7. prosinca s početkom u 18:30 sati, a bit će održan u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije.
„Pričom kroz advent“, naziv je pričaonice i radionice za djecu od 3 do 6 godina koja će u Gradskoj knjižnici Pakrac biti održana u četvrtak 12. prosinca s početkom u 17 sati.
Koncert Tamburaškog orkestra Pakrac, Zbora Osnovne glazbene škole Pakrac i VS Kontese bit će održan 18. prosinca u Gradskoj vijećnici u 18,00 sati. Božićna priredba učenika OŠ Braće Radića Pakrac održat će se 19. prosinca u HD “Dr. Franjo Tuđman” u 18,00 sati.

„Fokina staza“
U subotu 14. prosinca na rasporedu je dvostruki program.
Od 9 sati ispred ureda Turističke zajednice zakazano je okupljanje sudionika tradicionalnog planinarskog pohoda „Fokinom stazom“ kojeg organizira Planinarsko društvo „Psunj“ Pakrac.
Istog dana u Prekopakri će od 15 sati na središnjem mjesnom trgu biti održan Božićni sajam.

„Božićni sajam“      
Središnji predblagdanski događaj u Pakracu biti će „Božićni sajam“ koji će u dvorištu kompleksa Janković biti održan 20. prosinca s početkom u 16 sati. Na sajmu će se u izložben prodajnom dijelu predstaviti lokalni izlagači, predviđen je i blagdanski kulturno-umjetnički program uz neizostavni dolazak djeda božićnjaka koji će darivati djecu.

Dječji doček Nove Godine
U silvestarskoj noći će u dvorištu kurije Janković biti organiziran dječji doček Nove Godine od 16 do 18 sati, a Pakračani će u novu 2019. ući uz novogodišnji vatromet.

TEKST: S. P.       FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn