ADVENT U NAŠEM GRADU – Privode se kraju pripreme za novogradiški Božićni sajam

Datum objave: 07. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Turistička zajednica Nova Gradiška, organizator i domaćin, privodi kraju pripreme za tradicionalni, Božićni sajam „Advent u našem gradu“ koji će ove godine doživjeti svoje 12.izdanje. S mirisima i okusima blagdana, dobrim društvom i isto takvom atmosferom, novogradiški božićni sajam goste očekuje 21. i 22.prosinca u Društvenom domu

Božićni blagdani i proslava Dana grada, prosinac u Novoj Gradiški čine najvažnijim i najsadržajnijim mjesecom u godini. Potvrđuje to svakodnevna zanimljiva kulturno glazbeno humanitarno sportska ponuda koja je, u čast 270.rođendana Grada, „ na meniju“ sve do kraja mjeseca, jer na program obilježavanja blagdana Župe i Dana grada „nadovezati“ će se onaj adventski . U skladu s kalendarom i kršćanskom tradicijom sve je počelo 1.prosinca, paljenjem prve adventske svijeće, u društvu dragih ljudi, u blagdanski okićenom gradskom parku, uz pjesmu crkvenog zbora i šalicu kuhanog vina-običaje koji će se nastaviti i narednih tjedana.

 

Za najmlađe i sve one koji su zadržali dijete u sebi, tu su i doček omiljenog sveca koji nosi darove, besplatne kino predstave, maraton kratkometražnog filma, kreativne radionice izrade božićnog nakita, zabavni party-i na klizalištu, a onda i središnji sadržaj „Advent u našem gradu“.

Tradicionalni novogradiški božićni sajam u organizaciji Turističke zajednice Grada, 12.po redu, „priča“ je koja će na dva dana, u petak i subotu, 21.i 22.prosinca, ugostiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge, zadruge, obrte, proizvođače autohtonih proizvoda, rukotvorina, eno i gastro specijaliteta, originalnih božićnih darova i brojnih drugih kreativnih sitnica iz cijele Slavonije, pa i malo šire i posjetiteljima ponuditi miris i okus blagdana.

Kako se sada čini, ovogodišnji „Advent u našem gradu“ mogao bi biti jedan od najvećih, jer stiže više od 50 izlagača. Novogradiški Božićni sajam i ove je godine na toplom, u ugodnom prostoru Društvenog doma i kao i uvijek, uz dobru atmosferu, gostima će, oba dana trajanja, ponuditi i brojne zabavne prateće sadržaje koje pripremaju i mladi i stari. Sve su to dovoljni razlozi da navratite i zajedno s Novogradiščanima zadovoljno provedete vrijeme Došaća. Dobro došli na „Advent u našem gradu“!

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn