ADVENT U CERNIKU – Okupljanje s mirisom i okusom tradicije

Datum objave: 14. 12. 2018. | Kategorija: Susreti

CERNIK – U susret Božiću, uz veliku 750.godišnjicu mjesta, Cerničani ove godine, na poseban način dočekuju blagdane. Na Franjevačkom trgu, u „sokačiću“, uz mirise i okuse tradicije, 14. i 15.prosinca čeka vas Advent u Cerniku.

Želeći na pravi način obilježiti 750.godišnjicu mjesta, postaviti dobre turističke temelje i vratiti istinski smisao Božiću, Cerničani ove godine na poseban način dočekuju blagdane. Na Franjevačkom trgu, uz mirise i okuse tradicije, na vlastitom božićnom sajmu, Adventu u Cerniku.

Uz provjereno dobre autohtone specijalitete, domaće vino i ćuptete, pečene kobasice i zvuke božićnih „evergreena“, nova mjesna dvodnevna manifestacija posjetiteljima, uz degustacije, priliku za druženje s dragim ljudima i kupovinu originalnih božićnih darova, nudi i niz zanimljivih kulturno glazbenih sadržaja-izložbu starih fotografija mjesta, izložbu slika obitelji Malešević-akademskih slikara, u hodnicima Franjevačkog samostana, promociju Cerničkog kalendara i promociju zanimljivog turističkog filma Alena Kocića Koca, „Englishmen in Cernik“.

I dok će se za toplu atmosferu dobrodošlice pobrinuti domaćini i organizatori, Općina Cernik, brojne udruge i pojedinci, za slavonski ugođaj blagdansko-turističke priče zadužen je Krunoslav Kićo Slabinac.

Tražite li događaj s atmosferom, uz mirise i okuse tradicije i Božića u Cernik. Krenite od Franjevačkog trga, gdje će vas, kako i priliči, uz najljepše jaslice dočekati mjesni gvardijan, fra Vjenceslav Janjić, razgledajte ponudu obrtnika, zasladite se sitnim kolačima, nazdravite kuhanim vinom ili rakijom, a onda, put Hrvatskog doma, na tradicionalni Božićni koncert „Tomislava“, događaj koji se ne propušta. Domaćini vas čekaju na Adventu u Cerniku!

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: Dorian Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn