ADVENT U CERNIKU – Navrati po mirise i okuse tradicije

Datum objave: 14. 12. 2023. | Kategorija: Susreti

CERNIK – Franjevački trg, središnje mjesto okupljanja i druženja Cerničana i ove će subote, 16.prosinca, ususret blagdanima, biti mjesto najbolje zabave i adresa na koji valja navratiti u potrazi za mirisima i okusima tradicije. Advent u Cerniku čeka!

Godinu prepunu događaja i novih turističkih iskoraka Cerničani će završiti kako valja-još jednim zajedničkim druženjem na Franjevačkom trgu, središnjem mjestu okupljanja. U potrazi za mirisima i okusima tradicije, ovu subotu, 16.prosinca navratite na Advent u Cerniku i budite sigurni kako ćete, bez obzira na godine, pronaći sadržaj po vlastitoj mjeri. Službeni početak manifestacije zakazan je za 16 sati kada “starta” i kuhanje čobanca, jer kakvi su to blagdani bez bogate slavonske trpeze? U ostatku poslijepodneva za dobar program pobrinut će se učenici mjesne Osnovne škole Matija Gubec, a za one najmlađe tu je i Teatar Mak s kazališnom predstavom.

Od 19 sati u ruštvenom domu čekaju vas članovi najraspjevanijeg mjesnog društva Tomislav s tradicionalnim božićnim koncertom, a zabava se, potom, ponovno seli na Franjevački trg, uz nastupe Slavonia banda i grupe Killerface. Sadržaji posljednje godišnje manifestacije u Cerniku nastavljaju se i dan kasnije, u nedjelju, 17.prosinca, kada u ruštveni dom stižu članovi novogradiške amaterske kazališne skupine Kugla s urnebesnom predstavom Gradonačelnica. Bajkoviti prostor Franjevačkog trga, topla atmosfera, sjajni domaćini, provjereni autohtoni specijaliteti, ukusno kuhano vino i kvalitetni sadržaji. Sve to, ali i, poznavajući ih, i puno više, ponudit će Cerničani mještanima i svojim gostima u vrijeme blagdana, stoga navratite i doživite Advent u Cerniku.

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn