9. VEGESAJAM U ZAGREBU – Ozračje optimizma i zdravlja!

Datum objave: 21. 6. 2020. | Kategorija: Lifestyle

ZAGREB/POŽEGA – 23. lipnja 2020. od 8 do 20 sati na glavni zagrebački trg stiže šarena oaza veganskih proizvoda. U središtu grada mamit će nas veganske kobasice, burgeri, kolači i druga bezmesna ponuda, a moći će se i praktično saznati što možemo učiniti za naše zdravlje i zdravlje planeta na kojem živimo.

Prijatelji životinja sretni su da nakon brojnih crnih vijesti koje već mjesecima dominiraju hrvatskomjavnošću mogu najaviti nešto pozitivno, što će sigurno obradovati i na središnji zagrebački trg vratiti mnoge željne optimizma i zdravlja: 23. lipnja 2020. održat će se 9. VegeSajam! Da nam je netko još prije mjesec dana rekao da ćemo se 23. lipnja 2020. moći prošetati glavnim zagrebačkim trgom i od 8 do 20 sati uživati u veganskim burgerima, falafelima, wrapovima, sočnim kolačima, sokovima ili smoothiejima, teško bismo to mogli zamisliti.

Raznovrsni domaći proizvođači biljnih proizvoda privlačit će pozornost posjetitelja sa svojih štandova koji će zauzeti zapadni dio Trga bana Jelačića. Osim ukusnih jela koja će se pripremati na licu mjesta,posjetitelji će dobiti uvid u mnoštvo gotovih veganskih proizvoda. Uz prehrambene proizvode, VegeSajam će nuditi i vegansku kozmetiku koja nije testirana na životinjama. Posebno mjesto na VegeSajmu zauzimat će i edukativni štand Prijatelja životinja na kojemu će biti moguće dobiti sve informacije i savjete o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja, veganskom načinu života, očuvanju planeta i volontiranju.

Na 9. VegeSajmu bit će predstavljena i nova veganska kobasica na hrvatskome tržištu domaćega proizvođača, koja se svojim okusom i teksturom praktički ne razlikuje od mesne. U pozadini njezina nastanka je želja da se pridonese rastućem broju biljnih zamjena za meso koje polako osvajaju ne samo Hrvatsku nego i cijeli svijet. Stoga svoje prvo predstavljanje ima upravo na ovogodišnjem VegeSajmu, a sve sa zajedničkim ciljem brige za životinje i okoliš te poboljšanja zdravlja svih nas.

Organizator, udruga Prijatelji životinja, u skladu s propisanim odredbama pazit će na sigurnost svih posjetitelja dovoljno odmaknutim štandovima koji će odisati i mamiti ukusnom biljnom ponudom proizvoda i jela među kojima će svatko naći nešto za sebe, neovisno o načinu prehrane i zanimanju za zaštitu okoliša, životinje i vlastito zdravlje. „Tijekom proteklih mjeseci dobili smo velik broj upita hoće li se, zbog epidemioloških mjera povezanih s pandemijom, VegeSajam uopće održati. Iznimno nas raduje velik interes i izlagača i posjetitelja, što pokazuje da su građani doslovno gladni zdravih i etičnih sadržaja”, kažu organizatori Prijatelji životinja.

„VegeSajam nije običan sajam, već je njegova uloga puno veća i važnija. VegeSajam je, prije svega, edukativnog karaktera pa na njemu možemo naučiti kako se bolje odnositi prema sebi, životinjama, planetu i drugim ljudima, a usput se možemo dobro zabaviti degustirajući ili koristeći promocije. Zato pozivamo sve da dođu zaraziti se pozitivnom energijom, smijehom i vedrinom u utorak 23. lipnja na Trgu bana Jelačića”, poručuju Prijatelji životinja.

Više o samoj ponudi 9. VegeSajma može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr.

IZVOR: Prijatelji životinja

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn