9. POKLADNO JAHANJE U BODOVALJCIMA – Provedite nedjelju uz dobre domaćine, ljepotu konja i bogatstvo slavonske tradicije

Datum objave: 13. 2. 2020. | Kategorija: Susreti

BODOVALJCI – Devetu godinu za redom članovi mjesne Udruge za promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti, jedni od pionira revitalizacije jedinstvenog graničarskog običaja u Brodsko posavskoj županiji, u nedjelju će, 16.veljače, organizirati Pokladno jahanje. Dobro došli u Bodovaljce!

Vrijedni čuvari tradicije, zaljubljenici u staru Slavoniju, članovi Udruge za promicanje kulturnih i tradicijskih vrijednosti „Pokladno jahanje“ Bodovaljci, jedni od pionira revitalizacije ovog jedinstvenog graničarskog običaja u Brodsko posavskoj županiji, devetu će godinu za redom, uz potporu Općine Vrbje, u nedjelju, 16.veljače, organizirati Pokladno jahanje.

Jedinstvena je to prilika da se svi koji navrate, uz pismu i tamburicu, paradno ruho, pomno ušminkane konje i konjanike, uvjere u ljepotu, bogatstvo i značaj tradicije i osvijeste turističke potencijale ovog dijela Slavonije. Stoga i molba i preporuka organizatora svim sudionicima i konjarima, kako manifestaciju učiniti dostojanstvenom onako kako to i zaslužuje.

Uz nadaleko poznatu dobrodošlicu, fini zalogaj, dobru kapljicu i još bolji večernji provod, domaćini očekuju čiste i uredne konje, jednako takvo narodno ruho jahača i jahačica, čizme, šešire i šubare, kao i tradicijske frizure na jahačicama, jer konji su za gizdanje, a tradicija na ponos. Službeni početak ovogodišnjeg Pokladnog jahanja zakazan je za 13 sati ispred Mjesnog doma , slijedi potom, ugodno poslijepodnevno “putovanje” na konjima kroz mjesto, a onda i svečana večera i nezaobilazno druženje uz Tamburaški sastav Satir i Stanka Šarića. Vidimo se u nedjelju u Bodovaljcima!

TEKST: S. T.           FOTO: F. S.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn