9.POHOD NA KAPAVAC – Požeški, osječki i novogradiški planinari uživali u zimskoj raskoši Požeške gore

Datum objave: 18. 1. 2021. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – Iako u puno skromnijem izdanju nego prethodnih godina, i ovogodišnji pohod na najviši vrh Požeške gore Kapavac pružio je planinarima iz Požege, Nove Gradiške i Osijeka pravi užitak u nezaboravnim zimskim vidicima.

U skromnijem izdanju nego prethodnih godina, Deveti pohod na najviši vrh Požeške gore – Kapavac, 618 mnv, započeo je i završio ispred planinarske kuće “Bajin kijer” u Zakorenju. Zbog epidemioloških mjera, za pohod su se zainteresirani planinari trebali unaprijed prijaviti, uz članove HPD Sokolovac, na pohodu su sudjelovali i članovi HPD „Strmac” Nova Gradiška i HPD „Bršljan-Jankovac” Osijek.

Okupljene planinare pozdravili su Slavko Lončarević, ispred Sekcije „Kapavac” Zakorenje HPD-a „Sokolovac” Požega, Predrag Livak, predsjednik HPD-a „Sokolovac” Požega i Udruge planinarskih udruga „Slavonski planinari” te predsjednik Općinskog vijeća Općine Brestovac Tomo Vrhovac, koji je još izdašniju podršku za 10-i jubilarni pohod koji se održava iduće godine.

Svi sudionici su uživali u Požeškoj gori punoj snijega, prekrasnih vidika i oblika, a kao i uvijek bilo je veselo, ugodno i poučno, uz ukusnu okrijepu u organizaciji Mateja i Slavka Lončarevića i mladeži DVD-a Zakorenje. Svoj posao besprijekorno su odradili i planinarski vodiči Antun Petrović i Predrag Livak.

TEKST: S. P.       FOTO: HPD Sokolovac

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn