9. MULTIPAK U PAKRACU: Audio-vizualna HI-FI priča koja pobuđuje sva osjetila

Datum objave: 18. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

PAKRAC – Nakon brojnih kreativnih cijelotjednih događanja, u svijetu provjereno jedinstvena manifestacija, 9. Multipak Pakrac, audio-vizualna HI-FI priča pod sloganom “Visit without prejudice” i službeno je otvorena

Unatoč trenutnim epidemiološkim okolnostima, Pakrac se proteklih tjedan dana, od 13. do 18. rujna, još jednom našao na karti svijeta. Povod tome je 9. izdanje Multipaka, provjereno jedinstvene manifestacije, audio-vizualne HI-FI priče pod sloganom “Visit without prejudice”, koja je, nakon brojnih kreativnih sadržaja upriličenih na više lokacija u gradu i službeno otvorena.

Osmišljena, kao i sve dobre priče, slučajno, sada već davne 2012., prema ideji lokalnog obrtnika i audiofila, Božidara Savija, najvažnija gradska manifestacija, s vremenom je izrasla u iznimno kvalitetan projekt, javno-privatno partnerstvo Robertoshop trgovine, Muzeja grada Pakraca i Gradske knjižnice i najveće multimedijalno događanje u ovom dijelu Europe, potvrđujući, u skladu sa sloganom, kako i male sredine, itekako, mogu biti velike, kada su velike i ideje koje predstavljaju. U prilog tome govori i značajan broj izlagača pristiglih iz Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, pa i Engleske koji su i ove godine, dobili priliku predstaviti najnovija tehnološka audio-vizualna “čuda”, ali i osjetiti i doživjeti grad, jer, kako kažu organizatori, uz izložbenu, edukativnu i zabavnu “notu”, cilj Multipaka je prezentirati Pakrac kao grad kulture, glazbe i dobrih vibracija, “središte dobrog zvuka, slike, riječi i mjesto ugodnih susreta”.

S izlagačkim prostorom na 7 lokacija u gradu, prvi “Mini multipak”, svojevrsne zabavno-edukativne glazbene radionice za čak 9 razreda osnovnih škola, manifestacija je, u prethodnih sedam dana, posjetiteljima ponudila i niz, iznimno posjećenih filmskih projekcija, glazbenih slušaonica i književnih susreta, nastojeći, kako kaže jedan od organizatora, Božidar Savi, “svake godine podizati ljestvicu kvalitete, educirati i usmjeravati glazbeni ukus mladih, te aktivirati sva osjetila.”

Da je riječ o manifestaciji od iznimnog kulturnog ali i turističkog značaja za Grad Pakrac, potvrdile su i Jelena Hiklih, ravnateljica Muzeja grada Pakraca i Monika Lucić Fider, ravnateljica Knjižnice, zadovoljne što Pakracu uspijeva pokazati kako su i mali gradovi sposobni kvalitetno organizirati najizvrsnije kulturne sadržaje, te privući značajan broj posjetitelja. ” Upravo to je i bio cilj-povezati HI-FI izložbu od koje je priča krenula, s drugim sadržajima, te tako posredno i sugrađane zainteresirati za nešto novo, što, inače nemaju priliku u svojoj sredini vidjeti i doživjeti. Poput, recimo, gostovanja putopisnog bračnog para Rostuhar i projekcije njihovog dokumentarca, koji su naišli na izniman interes Pakačana pa i gostiju iz okolice. “, kažu ponosne što “cijeli grad diše Multipak.”

Iako je kiša “odgodila” neke od sadržaja, posjetitelje manifestacije posljednjeg dana, u subotu, 18. rujna, očekuju slušaonice na više lokacija, koncert limene glazbe zagrebačkog ZET-a, biciklistički obilazak grada “Tour de Pakrac”, tradicionalni poslijepodnevni čaj, mogućnost odlaska na izlet, zanimljivi glazbeni wellness, predavanje poznate psihologinje, druženje uz “Multi grah”, a navečer, u sjajnom prostoru dvorišta Kurije Janković i disco na otvorenom, jer cilj slušanja glazbe je i da potakne na ples.

TEKST: Simonida Tarbuk           FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn