9.FIŠIJADA U SIBINJU – Ne propustite jednu od najboljih gastro-natjecateljskih manifestacija u ovom dijelu Slavonije

Datum objave: 06. 7. 2023. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – Jedna od onih Općina koje kontinuiranim ulaganjem u infrastrukturni razvoj i podizanje kvalitete življenja, apsolutno opravdava svoje postojanje, i ovo će ljeto, s ciljem povezivanja zajednice i što boljeg predstavljanja, organizirati niz kulturno-sportsko-zabavnih sadržaja. Nakon Smotre folklora i službenog otvorenja manifestacije “Ljeto u Sibinju”, dokazano dobri domaćini ovu vas subotu, 8.srpnja, čekaju na Fišijadi, gastro natjecanju koje se s pravom diči titulom jednog od najboljih te vrste u ovom kraju. Dobro došli!

Da su dobri domaćini, mještani Općine Sibinj dokazat će i ovu subotu, 8.srpnja, na manifestaciji koja je, posljednjih godina, itekako s pravom, stekla titulu jedne od najboljih te vrste u regiji. Riječ je o tradicionalnoj, 9. po redu Fišijadi, službeno drugom događaju ovogodišnjeg Ljeta u Sibinju, kulturno-zabavno-sportske priče u kojoj, ravnopravno, sudjeluju Općina i mjesne udruge, jer upravo je zajedništvo ono čime se ovdje posebno ponose.

Otvorena smotrom folklora “Oj Sibinju lipo selo naše”, 17.lipnja,  u organizaciji KUD-a Tomislav, manifestacija je to, koja, tijekom ljetnih mjeseci, u središnjem sibinjskom parku, okupi mnogobrojne mještane i posjetitelje željne dobre energije i  prepoznatljive slavonske atmosfere. Bit će tako i u subotu, na sve popularnijem gastro natjecanju u režiji UŠR Petnja i NK Mladost koji će se, uz ocjenjivačko-degustacijsku ulogu, pobrinuti i da gosti ne ostanu gladni jer za sve je posjetitelje osiguran i fiš, a, kao i ranijih godina, naći će se tu i šarana na pole i potkova, stoga navratite, jer subotnja večera samo što nije poslužena.

Nakon proglašenja pobjednika u 21 sat, uslijedit će nastup TS Kas i zabava do dugo u noć koju ne želite propustiti. Nakon druženja uz ,Slavoncima sve omiljeniju riblju gastro deliciju, Ljeto u Sibinju ide dalje s 15. Kukuruzijadom u Gornjim Andrijevcima najavljenom za početak kolovoza, jedinstvenom večeri tradicije, folklora, pečenjaka i istinske slavonske zabave, a tu je i Čobanijada, još jedna gastro priča koju trebate doživjeti,  ali o tom, potom. Vidimo se u subotu na Fišijadi, Sibinjci čekaju s dobrodošlicom!

TEKST: S. Tarbuk                    FOTO: J. P. Facebook

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn