9. EKIPNO DRŽAVNO PRVENSTVO U KVIZU – Sudjelovale i dvije požeške ekipe

Datum objave: 15. 11. 2023. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U subotu 11.11, u 5. paviljonu Zagrebačkog velesajma održano je 9. ekipno državno prvenstvo u kvizu. Na tom natjecanju sudjelovalo je 80 peteročlanih ekipa iz svih krajeva Hrvatske, uključujući dvije čije je sudjelovanje podržala požeška kvizaška udruga „Kvizoljupci Zlatne doline“.

Požeška ekipa „Toma i nevjernici“ u sastavu (abecednim redom) Antun Akšamović, Tomislav Bleiziffer, Ivica Brtan, Ivor Čevapović i Uroš Milurović plasirala se u finalni dio natjecanja rezerviran za deset najboljih ekipa i u finalu osvojila 7. mjesto. Ta ekipa krenula je izvrsno u osnovni dio kviza.

Naime, i nakon prvog i nakon drugog kruga od ukupno tri u osnovnom dijelu kviza, Požežani su bili na vrhu tablice – dijeleći vodeću poziciju s ekipom koja je na kraju osvojila naslov ekipnih državnih prvaka (u sastavu Lukša Benić, Dean Kotiga, Nikola Pezić, Neven Trgovec i Mladen Vukorepa). Druga požeška ekipa, „Valis Aurea“ u sastavu (abecednim redom) Danijela Golek-Pilon, Matko Matijević, Željko Pavlović, Bruno Pilon i Ivan Žanetić, osvojila je 47. mjesto. Natjecanje je organizirao Hrvatski kviz savez.

TEKST: S. P./T. B.                         FOTO:HKS

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn