8.SMOTRA FOLKLORA U BRESTOVCU – “Dođi diko večeras na sijelo”

Datum objave: 06. 6. 2016. | Kategorija: Susreti

n

BRESTOVAC – Na tradicionalnoj smotri folklora „Dođi diko večeras na sijelo“ u Brestovcu okupilo se šest društava. Folklorne običaja iz svoga kraja prikazali KUD Tamburica iz  Velimirovaca, KUD “Stjepan Šajnović” iz Osekova, KUD “Šokadija” iz Batirne, Kulturno-umjetnička udruga Voćina, KUD “Bektež” iz  Bekteža  te domaćin KUD “Berda” iz Brestovca.

Iako svake godine smotru održavamo u svibnju, ove smo godine pomaknuli datum u lipanj jer bili smo bili domaćini i Županijskog kulturnog mozaika.Radujemo se ovim susretima zbog druženja s drugim folklorašima koji djele našu ljubav prema tradiciji.Posebice je to važno zbog naših mladih koji u velikom broju dolaze u društvo. Aktivnih članova koji plešu i sviraju imamo trenutno oko 40, pa ponekad znamo imati i problema s nošnjama, ali važno je da se okupljamo i radimo,” rekla nam je predsjednica KUD-a Berda Danijela Grgić.

nn

Danijela dodaje kako vrlo dobro surađuju s drugim društvima posebice Kaptolčanima. Pokazalo se to i na smotri jer dobrom raspoloženju  nije zasmetala ni kiša, iako zbog nje nije bilo svečanog mimohoda. Smotra je održana u školskoj sportskoj dvorani.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok/ D. M.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn