8. SLAVONIJADA U JAKŠIĆU – Lijepo ime “Slavonija” u Jakšiću okupilo 200 folkloraša

Datum objave: 11. 1. 2020. | Kategorija: Susreti

JAKŠIĆ – U organizaciji HKUD-a Slavonija iz Jakšića u Jakšiću je održana 8. Slavonijada, folklorna manifestacija koja okuplja kulturno-umjetnička društva s imenom “Slavonija”. Ovogodišnja, 8.Slavonijada okupila je oko 200 sudionika iz šest istoimenih kulturno-umjetničkih društava.

Prva Slavonijada održana je u Soljanima 12. siječnja 2013. godine, a kulturno-umjetnička društva koja nose lijepo ime Slavonije iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije, ove su se godine okupila u Jakšiću.

“Ova nam manifestacija doista puno znači. Nakon ideje da se okupe sva kulturno-umjetnička društva koja se zovu “Slavonija” na jednom mjestu, evo došli smo i do 8. Slavonijade na kojoj je oko 200 sudionika na pozornici pokazalo svoju ljubav prema tradiciji. To je jedan od načina na koji promoviramo ime Slavonija, ime koje živimo i s ponosom pronosimo cijelom Hrvatskom a i šire,” rekao je predsjednik HKUD Slavonija iz Jakšića Dario Pažin.

Uz domaćine, HKUD Slavonija iz Jakšića, nastupila su kulturno- umjetnička društva iz Starog Topolja, Gornjih Andrijevaca, Soljana, Osijeka te Đurđanaca, a svoj doprinos manifestaciji dala je Matica Slovačka Kukučin Kuntarić iz Jakšića. Slavonijada u Jakšiću održana je pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Općine Jakšić.

TEKST: S. Pok         FOTO: D. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn