8.SARMIJADA I PROVIJADA – S proljećem u Novu Gradišku stiže i miris sarme

Datum objave: 15. 3. 2018. | Kategorija: Susreti

SAR 1

NOVA GRADIŠKA – Iako je ne smatraju službenim vjesnikom proljeća, u Novoj Gradiški sarma već godinama najavljuje dolazak najljepšeg godišnjeg doba. Bit će tako i ove godine, 24.ožujka, na tradicionalnoj, osmoj po redu, gastro turističkoj manifestaciji Sarmijada i provijada. Kuhari i kuharice, izjelice i veseljaci, organizatori vas čekaju!

Iako je motaju, služe i svojataju u različitim dijelovima svijeta, Slavonci su sarmu odavno proglasili svojom i učinili je obveznim dijelom svakog blagdanskog menija. Uz sarmu se ženi i odlazi u vojsku, proslavlja i žaluje, dočekuje Nova i ispraća stara godina. Sarmu već godinama, znajući kako je riječ o potencijalno jakom gastro-turističkom adutu, u organizaciji Restorana Slavonski biser i Turističke zajednice grada, na zasebnoj manifestaciji, spremaju i u Novoj Gradiški.

SAR 2

Bit će tako i ove godine, 24.ožujka, na tradicionalnoj, osmoj po redu Sarmijadi i provijadi. Stoga, nazivate li se i smatrate majstorom za sarmu, okupite ekipu, ispunite prijavnicu, naoštrite noževe i budite spremni. Sve ostale potrebne detalje pronađite na službenoj stranici Turističke zajednice grada ividimo se u Novoj Gradiški. Dobar tek!

TEKST: S. T.     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn