8.FIŠIJADA U SIBINJU – Jedna od najboljih gastro natjecateljskih manifestacija u ovom dijelu Slavonije

Datum objave: 10. 7. 2022. | Kategorija: Susreti

SIBINJ – 8.po redu Fišijada, druga manifestacija ovogodišnjeg Ljeta u Sibinju, ponovno je opravdala sva očekivanja domaćina i organizatora i potvrdila se kao jedna od ponajboljih gastro-natjecateljskih priča u ovom dijelu Slavonije. Uz zadovoljne posjetitelje za koje je pripremljeno 900 pola šarana, sjajnu atmosferu uz svirku Legatto benda, kući je s osmjehom otišao i Tomo Kovač iz Cerne, okitivši se titulom najboljeg fiš majstora

Da su pravi majstori dobre zabave i istinski domaćini, mještani Sibinja potvrdili su i drugom ovogodišnjom manifestacijom Ljeta u Sibinju, tradicionalnom, osmom po redu Fišijadom koja je i ovaj put, opravdala sva očekivanja. Organizirana u režiji UŠR Petnja, manifestacija je u središnjem sibinjskom parku, okupila veliki broj gostiju i natjecatelja, dokazavši još jednom kako je za pravu atmosferu dovoljno tek zajedništvo po kojem su Sibinjci odavno poznati, jer bez suradnje lokalnih udruga, ovakav bi projekt teško bilo organizirati.

Uz zadovoljne posjetitelje za koje je organizator pripremio 900 pola šarana, sjajnu atmosferu uz svirku Legatto benda, kući je s osmjehom otišao i Tomo Kovač iz Cerne, okitivši se titulom najboljeg fiš majstora, a manifestaciju je osobnim dolaskom podržao i prvi čovjek Općine, načelnik Josip Pavić, okušavši se i u kuharskim vještinama. Nakon druženja uz ,Slavoncima sve omiljeniju riblju gastro deliciju, Ljeto u Sibinju ide dalje s 14. Kukuruzijadom u Gornjim Andrijevcima najavljenom za početak kolovoza, jedinstvenom večeri tradicije, folklora, pečenjaka i istinske slavonske zabave.

TEKST: S. Tarbuk                   FOTO: JP Facebook

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn