8.ETNO SUSRETI POŽEŠTINE – Najljepše nošnje i djevojke za udaju, Čvarkijada, stari sportovi, etno revija…

Datum objave: 11. 10. 2022. | Kategorija: Susreti

VETOVO – 8. Etno susreti Požeštine održat će se u nedjelju, 16. listopada u organizaciji Tjednika Kronika požeško-slavonska na prostoru Turističkog naselja Schon Blick u Vetovu.

Manifestacija će na jednom mjestu okupiti udruge u kulturi, folklorna društva, zavičajna društva, udruge građana, vinare i restorane, seoska turistička imanja te ostale udruge i pojedince koji u svom radu njeguju stare običaje, izvorne narodne nošnje, pjesmu i ples, pripremu autohtonih jela te sakupljanju autentične predmete seoskog i gradskog domaćinstva.

U sklopu manifestacije održat će se zanimljiva natjecanja, a to su Izbor najstarijeg upotrebnog predmeta seoskog domaćinstva, Izbor tradicijskog uređenja stola, izbor autohtonih jela, Izbor najljepše djevojke za udaju te Festival voćnih rakija, likera i pekmeza.

Manifestaciju će obogatiti i 8. Čvarkijada, natjecanje u pravljenju čvaraka, starog slavonskog specijaliteta. Sve ekipe dobit će 20 kg leđne slanine i drva, a ostali pribor za pripremu čvaraka moraju ponijeti sa sobom. Već po tradiciji bit će pripremljena i revija odjevnih predmeta u etno stilu.

TEKST: S. P.                 FOTO: Plakat

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn