7.SAJAM CVIJEĆA U LIPIKU – Još jedna dobra gradska priča

Datum objave: 14. 5. 2017. | Kategorija: Susreti

N

LIPIK – Da znaju organizirati manifestaciju, Grad Lipik i tamošnja Turistička zajednica već su dokazali. Kao i opravdani ponos na najljepšu moguću prirodnu kulisu-središnji gradski perivoj. A, upravo je on bio i najbolja moguća pozornica za tradicionalnu godišnju cvjetnu čaroliju, 7.po redu Sajam cvijeća.

Prepoznalo je to čak 128 izlagača iz cijele Hrvatske koji su, unatoč činjenici kako su sličnu manifestaciju danas organizirali i Zagrepčani i Brođani, izabrali upravo ovu u Lipiku. Jer, lipički sajam cvijeća ima nešto što nema ni jedan drugi- čarobnu pozornicu istovremeno smještenu i u samom središtu grada i u srcu prirode, u Parku kod Jelkinog brijega.I ne samo to. Jer, iako je poznat kao Sajam cvijeća, manifestacija je to koja, uz čarobne boje i mirise najljepšeg ukrasa prirode, nudi i puno više-priliku za predstavljanje vrijednih i kreativnih, obrtnika i poduzetnika, ali i pozicioniranje sredine kao poželjne turističke destinacije, što je, kako kaže i prvi čovjek grada, gradonačelnik Vinko Kasana, jedan od glavnih razvojnih prioriteta Lipika.

NN

„Ipak, da bi postali destinacija u kojoj se, umjesto kao do sad na jednodnevni izlet, dolazi bar na vikend, potrebni su nam smještajni kapaciteti, a to je priča koju, uz brojne poticaje, upravo razvijamo, pozicionirajući, istovremeno grad kao poželjnu destinaciju, ali i kao mjesto ugodnog življenja, po mjeri mladih obitelji.“, kaže gradonačelnik Kasana.

Uz iznimnu, gotovo naručenu vremensku prognozu,7. Sajam cvijeća ponudio je sve- i priliku za kupovinu i razmjenu korisnih cvjetnih informacija, i brzi tečaj o važnosti ukusno uređenih dvorišta i okućnica, i ugodna druženja i slučajne susrete, i ukusne zalogaje i kreativne koktele, i prateću glazbenu kulisu i program za koji su se pobrinuli i oni najmlađi, polaznici dječjeg vrtića. Nedjelja po mjeri

TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn