7. OBITELJSKI IZLET POVODOM DANA GRADA I GRGUREVA – Sudjelovalo više od 500 planinara i ljubitelja prirode svih uzrasta

Datum objave: 11. 3. 2024. | Kategorija: Lifestyle

POŽEGA – U organizaciji HPD Gojzerica Požega, u nedjelju 10. ožujka, sedmi put zaredom održan je tradicionalni Obiteljski izlet kojeg požeški planinari organiziraju u povodu Dana grada Požege.Ovogodišnje izdanje okupilo je više od 500 planinara iz 20 planinarskih društava članica HPS-a.

Gosti su ponovno mogli osjetiti svima poznato slavonsko gostoprimstvo i dobru organizaciju.U većem broju ovu manifestaciju posjetila su društva HPD Bršljan – Jankovac iz Osijeka, Lipa Sesvete i Planinarska udruga Gojzerica iz Pule koja dijeli ime s našim domaćinima.

Budući da je 7. Obiteljski izlet ušao među 150 planinarskih manifestacija s kojima Hrvatski planinarski savez slavi 150 godina aktivnog planinarstva u Republici Hrvatskoj, kao gost ispred HPS-a bila je dopredsjednica Jadranka Čoklica koja je zajedno s predsjednikom HPD Gojzerica Višeslavom Trukovićem pozdravila okupljene i poželjela im dobar provod.

Planinarima su na raspolaganju bile na dvije staze, od kojih je jedna bila planinarska – teža dok je druga bila obiteljska – lakša. Planinarsku stazu vodio je Boro Jukić preko Sv. Vida, Seoca, obližnjeg ribnjaka, Komušine, sve do Koydlovog zdenca i natrag u grad, u ukupnoj duljini 12 km. Druga staza je bila Obiteljska a vodio ju je Ivica Šnajder preko Starog grada, Grginog dola, Sv. Vida, polja lavande, pa preko groblja Sv Elizabete natrag na odredište. Po povratku Anita Savić uz pomoć ostalih volontera iz društva, organizirala je popularne igre za djecu, što je privuklo mnoge mlade planinare da se aktiviraju na različitim područjima.

Za sve planinare bio je otvoren i Centar za posjetitelje Požeška kuća.Tu su pod vodstvom Mateja Peharde i ostalih djelatnika Gradskog muzeja Požega, mogli uživati u virtualnoj vožnji biciklom, kvizovima, dvoboju s barunom Trenkom i šetnji kroz povijest grada Požege. Po završetku izleta svi gosti napustili su mjesto događanja sretni, zadovoljni i puni dojmova, sa željom da se ponovno vrate u naš mali gradić. Za kraj Višeslav Turković obratio se svojim planinarima sljedećim riječima: ”Kao glavni i odgovorni za organizaciju 7. Obiteljskog izleta, imam tu čast da vam se svima zahvalim na predanom radu i vrhunskoj organizaciji. Hvala svima na pomoći i angažmanu, jer bez vas ovaj izlet ne bi ni postojao. Mislim da možemo biti ponosni, pošto smo danas uspjeli usrećiti 500-tinjak uzvanika. Svi su bili zadovoljni našom organizacijom i iz Požege se vraćaju puni dojmova i dobrog raspoloženja. Hvala svima vama koji ste pomogli. Gojzerica iznad svega!”

TEKST: S. P.                FOTO: HPD Gojzerica

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn