7.GRILL SLAVONICA: Miris roštilja, lijepo vrijeme i ugodno druženje – recept za sjajnu subotu
POŽEGA – Lijepo vrijeme, produženi vikend i spremnost za ukusnim ručkom “u prirodi” bili su idealna kulisa za 7. Grill Slavonica, otvoreno prvenstvo u roštiljanju Udruge za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ i Tjednika KRONIKA požeško-slavonska u Parku kraj Orljave. Uz gastro užitke, onima smanjenog apetita, organizator je servirao 21.Sajam antikviteta i lokalnih proizvođača
Da su okupljanja oko punog stola omiljene aktivnosti svakog pravog Slavonca, poznata je činjenica, koju su, uz sjajno vrijeme, produženi vikend i spremnost za ukusnim, besplatnim ručkom ” u prirodi”, mudro iskoristili Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega i Tjednik KRONIKA požeško-slavonska, organiziravši tradicionalni 7. Grill Slavonica, otvoreno prvenstvo u roštiljanju.
Gotovo ljetne temperature i zavodljivi mirisi privukli su u Park kraj Orljave, uz mnogobrojne natjecateljske ekipe, i veliki broj Požežana, spremnih uživati u slobodnom danu i još boljoj gastro ponudi, jer, uz osigurano vrhunsko meso, svaki majstor roštilja potrudio se servirati i vlastiti, provjereni kućni recept i više puta isprobanu marinadu o kojoj, reći će vam svaki majstor, itekako ovisi ukus završnog proizvoda.
Ćevapi, pljeskavice, ražnjići, kotleti carsko meso, piletina, sve garnirano svježim domaćim povrćem spremno za degustaciju posjetitelja, ali i članova žirija, jer, iako je glavni smisao događaja u druženju, valjalo je odlučiti i o najboljem, pa i dodijeliti, ni malo skromnu, novčanu nagradu od 250 eura.
Uz gastro užitke, onima smanjenog apetita, organizator je servirao 21. Sajam antikviteta i lokalnih proizvođača, a kako se pobrinuo i za dobru prateću glazbenu kulisu, u događaju su uživali i mladi i stari. Trebalo je samo slijediti miris do Parka kraj Orljave.
TEKST: Simonida Tarbuk FOTO: Dorian Pok