6. SARMIJADA U POŽEGI – Natjecanje u pripremi sarme

Datum objave: 23. 3. 2019. | Kategorija: Susreti

POŽEGA – U organizaciji Tjednika Kronika požeško-slavonska i Udruge za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega u nedjelju, 31. ožujka u Hotelu Grgin dol održat će se 6.Sarmijada, natjecanje u pripremi sarme.

Cilj manifestacije je popularizacija sarme, kuhanog jela čestog na slavonskim stolovima u brojnim svečanim ali i svakodnevnim prigodama. Kao i prethodnih godina, svoje umijeće pripreme sarme pokazat će brojna kulturno umjetnička društva i udruge. Za svaku grupu bit će osiguran stol tako da će svatko moći prezentirati običaj postavljanja stola i ponudu hrane iz svoga kraja, onako kako su to nekada radili naši stari. Osim natjecanja u pripremi najbolje sarme nagrađivat će se tako i najbolje uređeni stol te prezentacija sarme.

Početak programa je u 11,00 sati, u 12,00 sati je ocjenjivanje sarme i najljepše uređenog stola te prezentacija sarme, a od 13,00 sati je proglašenje pobjednika i uručenje nagrada uz druženje i glazbeni program za koji će se pobrinuti tamburaški De Gotho. Zainteresirani za sudjelovanje na 6. Sarmijadi trebaju se javiti na broj 098/464-174.

TEKST: S. P.        FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn