6. NATJECANJE ZAPREGA U NOVOJ GRADIŠKI – „Konji bili, konji vrani“

Datum objave: 07. 6. 2019. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Zaslugom istoimene Konjogojske udruge, u društvu natjecatelja iz cijele Slavonije, čuvara tradicije i zaljubljenika u ove plemenite životinje, početak lipnja u Novoj Gradiški i ove će godine obilježiti konji, svatovske zaprege i tamburice. Sve je spremno za 6.natjecanje zaprega „Konji bili, konji vrani“ koje će se, u subotu, 8.6., od 12,00 sati odvijati na livadi ispred tvornice Slavonija slad.

S ciljem revitalizacije konjogojstva, čuvanja tradicije, ali i stvaranja novih atraktivnih turističkih sadržaja, Udruga „Konji bili konji vrani“, zaljubljenici u sve ono što čini Slavoniju, i ove će godine, šesti puta, organizirati istoimeno natjecanje zaprega.

Jedinstvena manifestacija pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i Brodsko posavske županije, okupit će natjecatelje iz cijele Slavonije, koji će, uz ljepotu i raskoš konja, eleganciju i spretnost jahača, pokazati i svu ljepotu tradicije bogato okićenim svatovskim zapregama.

Organizatori, osim toga, obećavaju i „iće, piće, cure i mladiće, pa i zabavu uz Tamburaški sastav „Satir“, jer tako se to radi u Slavoniji.Stoga, dodite podržati srcu najmilije-dobre konje i najljepše običaje. Vidimo se u subotu, 8.lipnja na 6.natjecanju zaprega „Konji bili konji vrani“.

TEKST: S. T.    FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn