6. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA VALLIS AUREA U POŽEGI – U središtu zanimanja istraživanja i inovacije

Datum objave: 21. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Veleučilište u Požegi organiziralo je 6. Međunarodnu konferenciju “Vallis Aurea” na kojoj sudjeluje više od 130 autora iz renomiranih institucija sa znanstvenim i stručnim člancima. Ovogodišnja konferencija usmjerena je na istraživanje i inovacije, a organizirana je u suradnji s Tehničkim fakultetom u Beču i organizacijom Daam International.

“Gotovo 60 znanstvenih i stručnih radova na teme iz biotehničkih, tehničkih, društvenih i medicinskih znanosti našlo se na šestoj Međunarodnoj konferenciji “Vallis Aurea” u Veleučilištu u Požegi. “Približno 130 autora iz 20 institucija iz Hrvatske i inozemstva pisalo je radove, a svoj doprinos dali su i studenti Veleučilišta u Požegi – 20-tak studenata su također autori radova. Očekujemo da nakon konferencije, dio istraživanja koje su autori obavili i napisali nađe svoju primjenu u privredi,” naglasio je ispred organizatora Dinko Zima.

Nazočne na konferenciji prigodnim je riječima pozdravio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

“Drago mi je da se već šesti put ovako vrijedna znanstven manifestacija održava u srcu Zlatne doline. Veleučilište u Požegi sjedište je i stjecište znanja u našem gradu i županiji, a ovogodišnja tema Istraživanja i inovacije ono su što nam treba i s čim jedino možemo napredovati,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

“Ova konferencija normalni je slijed svih onih konferencija koje smo počeli proje deset godina koliko traje suradnja između Veleučilišta u Požegi, bečkog Tehničkog sveučilišta i međunarodne organizacije za znanstvenu i akademsku suradnju Damm International iz Beča. Suradnja Beča i Veleučilišta u Požegi pokazala se kao uspješan model zato što su omogućene one stvari koje su bile potrebne za elemente razvitka veleučilišta poput međunarodnih veza među profesorima i studentima, publikacije znanstvenih i stručnih radova te prepoznatljivost institucije. Časopis “Vallis Aurea” nalazi se u sekundarnim bankama podataka i mi očekujemo da ćemo ga sljedećih godina uspjeti promovirati u više razine, te suradnju proširiti i na druge zemlje i druga veleučilišta,” rekao je predsjednik organizacije Damm International Branko Katalinić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn