6. AJVAR FEST NAJAVIO BOGATI PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA GRADA LIPIKA – Najbolji ajvar pripremili članovi Zajednice Talijana Lipik

Datum objave: 14. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

LIPIK – Grad Lipik i tamošnja Turistička zajednica 12.rujna uspješno su organizirali 6.Ajvar fest. Od 14 natjecateljskih ekipa s područja Lipika, Pakraca i okolnih naselja najbolji ajvar su, prema ocjeni stručnog suda, pripremili članovi Zajednice Talijana Lipik, drugo mjesto pripalo je Udruzi žena Brekinska, a treće ekipi Tehničarki. Miris zimnice i skorašnje jeseni najavio je sadržajno bogati program obilježavanja Dana Grada Lipika koji posjetitelje čeka s Danom kulture nacionalnih manjina“ 18.rujna, a vikend kasnije, 25.rujna i s Danom voćara

6.Ajvar fest, turističko-tradicijska gastro manifestacija u organizaciji Grada Lipika i tamošnje Turističke zajednice, 12.rujna označio je “start” sadržajno bogatog programa obilježavanja Dana Grada Lipika. Na natjecanju u pripremanju poznatog “zimskog” specijaliteta sudjelovalo je 14 ekipa s područja Lipika, Pakraca i okolnih naselja od kojih su najbolji ajvar, prema ocjeni stručnog suda, pripremili članovi Zajednice Talijana Lipik, drugo mjesto pripalo je Udruzi žena Brekinska, a treće ekipi Tehničarki. Uz priliku da se pohvale umijećem pripreme zimnice, tri provoplasirane ekipe osvojile su i poklon bonove u iznosu od 500, 300 i 100 kuna te pripadajuće inox lonce, koje im je uručio lipički gradonačelnik Vinko Kasana, dok su utješne nagrade, zahvalnice i priznanja podijeljene svim ostalim sudionicima i ekipama koje su osvojile sjajna četvrta mjesta.

U veseloj atmosferi tijekom svojeg obraćanja, Lionella Brisinello, predsjednica pobjedničke ekipe – Zajednice Talijana Lipik istaknula je kako su na prethodnom natjecanju u pripremi ajvara osvojili drugo mjesto pa im stoga ovogodišnja prva nagrada daje i pravo da osim tečaja Talijanskog jezika počnu održavati tečaj pripreme ajvara. Osim, svima omiljenog “namaza od paprike i patlidžana”, posjetitelji su mogli uživati i u pivu i gastro ponudi domaće pivovare Slavonica, kao i u ponudi lokalnih OPG-ova i poduzetnika, dok su se najmlađi mogli zabaviti na toboganima napuhancima i jahanju konja. Osim obilaska izložbeno-prodajnih štandova tijekom Ajvar festa moglo se provozati i kočijom Državne ergele Lipik, kao i gradskim turističkim vlakićem.

Ajvar fest je prva veća manifestacija koja se održava u okviru programa obilježavanja Dana Grada Lipika. Već idućeg vikenda predstoje nova događanja; u subotu 18. rujna domaćini vas čekaju na „Danu kulture nacionalnih manjina“ kojih na području Grada ne manjka, a vikend kasnije, 25.rujna, rezerviran je za „Dan voćara“, a tu su još i atraktivna Fišijada i koncert predviđeni za prvi vikend u listopadu.

TEKST: S. T/Compas        FOTO:  compas.com.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn