52.ILOČKA BERBA GROŽĐA – Ilok je do 8. rujna u znaku svoje bogate vinske tradicije!

Datum objave: 04. 9. 2019. | Kategorija: Susreti

ILOK – Grad Ilok bit će sve do 8. rujna u znaku svoje bogate vinske tradicije, uz mnoštvo sjajnih kulturnoumjetničkih, obrazovnih i zabavnih sadržaja.

„Dragi ljubitelji grožđa, vina i Iloka, pozivamo vas da se zaputite u najistočniji grad Hrvatske, poznat po vinu, bogatoj povijesti i gostoljubivim domaćinima. U programu i događanjima očekuje vas pregršt zanimljivosti. Upoznajte Ilok i Srijem, uživajte u autohtonoj hrani i vinu, no najvažnije, uživajte u danu sa svojim prijateljima i obitelji. Dobro nam došli!“ poručila je povodom početka 52. Iločke berbe gđa. Marina Budimir, gradonačelnica Grada Iloka.

Tradicionalnu manifestaciju 52. Iločka berba grožđa organizira Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir,a u manifestaciju su uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Također, u organizaciju ovogodišnjeg programa 52. Iločke berbe grožđa s brojnim aktivnostima uključili su se i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.

Iza nas je već desetak dana raznolikih događanja, pa su mnogobrojni gosti imali priliku u prošli petak uživati u 7. Noći vina u TN Stari podrumi uz bogatu eno- gastro ponudu, a dan poslije protekao je u znaku tradicionalne Pudarine.

Vikend pred nama donosi centralno događanje uz bogate cjelodnevne programe. Velike besplatne glazbene fešte održat će se tijekom oba dana u večernjim satima na ljetnoj pozornici u Tvrđavi – u petak nastupaju Borna Šercar´s Jazziana Croatica i klapa Rišpet, a u subotu, nakon spektakularnog vatrometa, u 21,30 sat, na scenu izlazi Miroslav Škoro. Novost je što je ove godine organiziran besplatan prijevoz autobusima oba dana, 6.i 7. rujna, iz Vinkovaca, Osijeka i Vukovara, a red polazaka i povratka možete pronaći u programu događanja.

Detaljan program 52. Iločke berbe grožđa pratite na službenoj web stranici Grada Iloka i na FB stranici manifestacije.

IZVOR: Press

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn